Tredobbelt verdensmester og helt nede på jorden

Japanske Eito Yasutoko gæstede onsdag Roskilde, hvor han leverede en overbevisende inline-performance.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Det er så sindssygt, det her," siger Eito Yasutoko.

Han er 29 år gammel, bor i Japan med sin kone og to sønner - og så er han tredobbelt verdensmester i inline-skate. Han gæstede Roskilde Festival første gang sidste år, hvor han performede for et stort, stående og højtbegejstret publikum. Onsdag aften gjorde han det igen. Vi talte med Eito, inden han gik på.

"Publikum var så fantastisk sidste år. I aften vil jeg prøve at gøre det rigtig spændende for dem. Jeg vil gerne føle det samme, som jeg gjorde sidste år. I år er min kondition også bedre end dengang."

Sidste års Roskilde var første gang, Eito prøvede at sove i telt. Det, og hele resten festivalen, var lidt af et kulturchok for den japanske skater. Men det er heldigvis ikke noget, der har skræmt ham helt væk.

"Man kan bare ikke gøre det samme i Japan. Ikke på samme måde, i hvert fald. Her er alle så fulde, venlige og vanvittige. Jeg er helt vild med at være tilbage."

Eito Yasutoko er en venlig og ydmyg mand. Han smiler forsigtigt og taler lavmeldt. Og det der med at skate, har han ikke fra fremmede. Begge hans forældre er nemlig professionelle inline-skatere. Eito selv begyndte at skate, da han var to år gammel.

"Mine forældre optrådte med skate til discomusik. Men jeg havde ikke talentet for at danse. Så det holdt jeg hurtigt op med igen."

Men det begrænsede dansetalent til trods, er Eito nu en af de allerbedste inline-skatere i verden. Og drømmene stopper ikke her. Han vil nemlig etablere en virksomhed og tage unge talenter under sine vinger.

"Hjemme i Japan har jeg skate-fasciliteter, og der underviser jeg nogle børn. Men jeg vil gerne starte op i Malaysia og vise dem dernede, hvad man kan bedrive med skate."

Han vil også gerne fungere som manager for nye talenter. Trods det, at han ikke selv har en.

"Men så øver jeg mig lidt i papirarbejdet på den måde."

Og passionen for skate ser ud til at blive videreført. Eitos tre år gamle søn er nemlig også begyndt at skate.

"Han har gjort det i et år, så han begyndte i samme alder som jeg," griner Eito. "Jeg bliver altid så nervøs, når jeg ser ham skate. Han siger, han gerne vil være professionel. Men jeg har fortalt ham, at han bare skal nyde det, hvis han synes, det er sjovt."