Tredje sæson »House of Cards« klistrer anmelderne til skærmen

Fredag morgen løftede Netflix sløret for tredje sæson af seersuccesen »House of Cards« om det politiske magtspil i USA. Anmelderne alt andet end kedede sig i selskab med hovedpersonen Frank Underwood og mener, at korthuset stadig står stærkt.

Tv-seere verden over vil fra i dag sidde klinet til tv-skærmen, når kultserien »House of Cards« får premiere. Et politisk drama om ægteparret Frank og Claire Underwoods hæmningsløse jagt på adressen 1600 Pennsylvania Avenue og titlerne som amerikansk præsident og førstedame.Det fiktive Underwood-par (spillet af Kevin Spacey og Robin Wright) er muligvis det mest kyniske eksempel, men magtfulde ægtepar har aldrig været et særsyn i politikkens verden. Politiko.dk giver her seks eksempler fra vores egen andedam og det store udland. Fold sammen
Læs mere

Netflix-serien »House of Cards« har med sine to forgangne sæsoner suget mange mennesker til skærmen og givet dem et særligt forhold til hovedpersonen Frank Underwood, som spilles af Kevin Spacey.

Fredag klokken 09.01 så han igen sine seere i øjnene, da tredje sæson af den politiske drama-serie blev givet fri, og ifølge de danske anmeldere står korthuset stadig stærkt.

Berlingskes kulturredaktør, Jesper Beinov, lader sig fange fra første øjeblik, hvor Frank Underwood, som blev amerikansk præsident i slutningen af sæson to, står på en kirkegård og pisser på sin fars grav.

Jesper Beinov har set sæsonens seks første afsnit ud af 13. Alt tyder dog på, at han skal se sæsonen til ende, for han giver den hele seks stjerner ud af seks og skriver i sin anmeldelse på B.dk, at »korthus-metaforen bliver mere og mere velvalgt«, og at afsnittene er »dramaturgisk helt i top«.

Filmmagasinet Ekkos Daniel Pilgaard deler begejstringen. Han skriver på ekkofilm.dk, at handlingen lægger lettere trægt ud, men at sæsonen kommer efter det afsnit for afsnit – blandt andet godt hjulpet på vej af en stærkt spillende Lars Mikkelsen i rollen som russisk præsident. Daniel Pilgaard deler fem stjerner ud af seks ud og roser Netflix’ mod til at kritisere Rusland.

»Det er stærkt at se Netflix sende et statement, når rulleteksternes musik i tredje afsnit bliver erstattet med koncertoptagelser af det fængslede russiske punkband Pussy Riot. Det er en aktuel midterfinger til det homofobiske Rusland,« skriver Ekko-anmelderen.

Politikens anmelder Katrine Hornstrup Yde har også haft Underwood og co. under lup og er ligeledes rundhåndet med sine hjerter.

Hun skriver på politiken.dk, at eventyret om magten i princippet kunne være endt med sæson to, hvor Frank Underwood bliver udnævnt til USAs præsident, men at »House og Cards« fortsætter ufortrødent i tredje sæson.

Kynismen klistrer Katrine Hornstrup Yde til skærmen, og derfor blander hun sig i feltet i af fascinerede anmeldere. Hun skriver i sin anmeldelse, at sæsonen »fascinerer med sit portræt af moralsk afstumpethed« og honorerer den med fem hjerter ud af seks.