Tredje nedtur for Forbrydelsen

»Der er noget naturstridigt i at tabe tre gange«, siger Sofie Gråbøl, efter Forbrydelsen IGEN gik glip af en Emmy-statuette

Heller ikke i tredje forsøg blev det til en Emmy-statuette til Forbrydelsen. Både Michael Birkkjær (tv) og Sofie Gråbøl er i New York til uddelingen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Øv, altså!

Det er en tydeligt skuffet Sofie Gråbøl berlingske.dk får fat i på telefon fra New York, hvor DRs dramaserie Forbrydelsen for tredje gang var få millimeter fra at vinde den eftertragtede Emmy-statuette for bedste internationale dramaserie.

- Der er et eller andet naturstridigt i, at tabe tre gang, og jeg troede faktisk, at vi ville vinde, siger Sofie Gråbøl.

Læs også: Gråbøl: Vi tager på natklub uanset hvad

Læs også: DR-chef tør ikke tro på Emmy til Forbrydelsen

Sammen med resten af holdet bag serien er hun ved at komme sig oven på skuffelsen over, at det i stedet blev BBC-serien The Street, der løb af med sejren.

- Stemningen er da lidt flad, men nu sidder vi lige og får nogle sjusser i baren, siger hun.

Lejrtur på 1. klasse

På trods af nederlaget glæder Sofie Gråbøl sig over, at Forbrydelsen trods alt for tredje gang har været blandt de fire bedste dramaserier i verden, uden at medregne USA i hvert fald. DR har haft et stort hold i New York og foruden hovedrolleindehaveren selv er også Nicolas Bro til stede, samt Michael Birkkjær, der i øjeblikket gør sig som frustreret ægtemand i Borgen.

- Det er lidt ligesom at være på lejrskole på 1. klasse, siger Sofie Gråbøl.

Med i USA er også seriens producer, Piv Bernth, som glæder sig over, at Forbrydelsen tabte til The Street, der ligger et stykke fra Forbrydelsen rent genremæssigt.

- Vi er ikke blevet slået af en thrillerserie, der bare er bedre end vores. The Street er en mere klassisk dramaserie, som går lige i hjertet, hvor vores er lidt mere kompleks og kræver mere af seeren, så det er en genre-ting, siger hun og fortsætter:

- Den værste skuffelse har lagt sig, og det er jo en konkurrence på et ret højt niveau. At være blandt de fire bedste i verden er jo stadig ret godt.