Tre stjålne Picassoer fundet igen

I februar blev tre billeder af Pablo Picasso stjålet fra kunstnerens barnebarn i Paris. Billederne, der har en værdi på ca. 375 millioner kroner, er nu fundet i god behold. Et andet barnebarn fik stjålet 12 billeder, men de er også kommet tilbage.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Natten mellem den 26. og 27. februar brød tyve ind hos Diana Widmaier-Picasso i hendes lejlighede i 7. arrondissement i Paris og stjal tre billeder lavet af hendes bedstefar Pablo Picasso.

Tyveriet har været en gåde for politiet, for tyvene efterlod sig ingen spor, og man har formodet, at tyvene har haft et tæt kendskab til lejligheden.

Nu knap et halv år senere er billederne, som har en værdi på 50 millioner euro svarende til ca. 375 millioner kroner, takket være et tip til det franske politi fundet igen, skriver flere internationale medier. Samtidig oplyser Diana Widmaier-Picassos advokat Olivier Baratelli, at de tre billeder er »i god behold«.

Tre personer er fængslet og ventes at blive sigtet for tyveriet af de to malerier og en tegning af den spanske mester. Et af billederne, »Maya med dukke«, betragtes som et af hans klassiske værker. Billedets motiv er kunstnerens barn nummer to, som han fik med Marie-Therese Walter, der var en af hans elskerinder. Picasso færdiggjorde billedet af Maya, som er Diana Widmaier-Picassos mor, i 1938.

De tre billeder er så kendte, at politiet har betragtet dem som usælgelige på det åbne marked, men alligevel er det angiveligt et forsøg på at sælge billederne, der førte politiet til de formodede gerningsmænd. Mændene havde ved anholdelse to af kunstværkerne - i sammenrullet tilstand - på sig.

Picasso, som er et af verdenskunstens største ikoner, er også en af en af de kunstnere, hvis værker opnår de højeste priser på verdensmarkedet, og det gør ham ombejlet blandt tyve.

I 1989 fik et andet af Picassos børnebørn, Marina Picasso, stjålet 12 Picasso-billeder til en værdi af 127 millioner kroner, men også de blev senere fundet igen. I september sidste år fik et galleri i Monaco stjålet et Picasso-maleri til en værdi af 15 millioner kroner, men det blev fundet i løbet af få dage. Det største Picasso-tyveri fandt sted i 1978 i den franske by Avignon, hvor tyve slap af sted med 118 værker.