Tre fantastiske spil, der varmer i de kolde måneder

Vinteren er som skabt til computerspil. Her er tre af de mest spændende titler, der lige nu optager Berlingskes spilredaktør, Thomas Conradsen.

Beskidte og tunge »Red Dead Redemption 2« er helt sikkert blandt kandidaterne til årets spil og et imponerende syn på Xbox One X. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Tre spil. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Red Dead Redemption 2 har været det mest ventede spil i 2018 – og med rette. For det er opfølgeren til den prisbelønnede westernklassiker fra 2010 og samtidig det første større spil fra udviklerne Rockstar siden »Grand Theft Auto 5«.

Med en omsætning på 725 millioner dollar i løbet af den første weekend siden lanceringen er Red Dead 2 allerede det næsthurtigste omsættende kulturprodukt nogensinde. Blot overgået af GTA5.

Og der er gode grunde til, at det sælger. For spaghettiwestern-fortællingen er i Sergio Leone-klassen, hvilket også grafik, musik og den ultrarealistiske følelse af at være cowboy hjælper på. Ros skal spillet også have for at være langsomt, eftertænktsomt, hvilket er helt modsat flertallet af øvrige Blockbuster-udgivelser, der satser på tempo og hurtige kick.

En ægte nyklassiker og et godt bud på årets bedste spil. Eneste minus er den til tider kluntede styring – Rockstars evige akilleshæl.

Fås til Xbox One og PlayStation 4.

Tre spil. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Diablo III er over seks år gammelt, men det er netop i denne uge udkommet til Nintendo Switch, og det har vist sig at være en parring skabt i himlen. Eller måske snarere helvede.

Actionrollespilsklassikeren, der har solgt langt over 30 millioner eksemplarer (2015-tal) til alverdens platforme, er stadig lige så vanedannende og egentlig indbegrebet af det hurtige fix, som mange spillere elsker.

Men modsat en omgang »Candy Crush«, der – som titlen antyder – er tomme kalorier, så byder Diablo III på gys og pulp fra allerøverste hylde. Personligt var jeg bange for, at spillet – der trods alt har et omfangsrigt interface – ville blive for gnidret at spille på Nintendo Switch' lille skærm, men det har faktisk vist sig at være helt okay.

Et større problem er, at Diablo III er ekstremt mørk, og at man er tvunget til at sidde i et rum blottet for lys, for at se, hvad der foregår på skærmen. Men på sin vis er det vel meningen.

Fås til Nintendo Switch (samt PC, Mac, Xbox og PlayStation).

Tre spil. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Spaceteam er et socialt mobilspil, du ikke anede, du havde brug for at prøve. På tværs af iPhones og Android-telefoner kan man spille fra to til otte ad gangen. Man kæmper på samme hold for at lykkes med nogle rummissioner, hvor man styrer hver sin livsvigtige del af et rumskib.

Det geniale er, at hele spillet er baseret på samtale, for ledetråde til, hvad der er det rigtige at gøre netop nu, dukker op på medspillernes telefoner. Lad os sige, at du blandt mange andre dingenoter ser »Alarmknap 5« på din skærm. Du må ikke trykke på den, før en af dine venner siger, du skal.

Det er ultrasimpelt og samtidig fantastisk svært at forklare på skrift, men tro mig: Det kan forstås af alle inden for 20 sekunder efter download. Prøv det med dine venner: Det er gratis og forvandler bogstaveligt talt ventetid til en leg.

Fås til Android- og iPhone-telefoner.