Tre danske film er Oscar-nominerede

»Det betyder noget for mig, at vores film rækker så langt, og at mennesker på den anden side af oceanet bliver rørt over vores lille danske værk. Jeg er så stolt på Danmarks vegne,« lyder det fra instruktør Thomas Vinterberg, hvis film »Jagten« er nomineret til en Oscar.

Thomas Vinterberg har instrueret »Jagten«, der er nomineret til en Oscar. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIEN NOGIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske spillefilm »Jagten«, dokumentarfilmen »The Act of Killing« og kortfilmen »Helium« er torsdag nomineret til en Oscar.

»Jagten« er instrueret af Thomas Vinterberg og er nomineret i kategorien årets ikke-engelsksprogede film, hvor den danske film med Mads Mikkelsen i hovedrollen blandt andet skal konkurrere mod den italienske film »Den store skønhed«, som natten til søndag vandt en Golden Globe i samme kategori.

»Jagten« har vakt international opmærksomhed og var så sent som i weekenden med i konkurrencen om at vinde en Golden Globe. Vinterbergs film er også nomineret som 2013s udenlandske film ved Independent Spirit Awards, der afholdes 1. marts og til Critics’ Choice Award, der afholdes senere torsdag.

»Jeg var faktisk ret nervøs, så det var en stor lettelse og en kæmpe glæde - selvfølgelig,« sagde instrukør Thomas Vinterberg kort efter, nomineringen.

»Det betyder noget for mig, at vores film rækker så langt, og at mennesker på den anden side af oceanet bliver rørt over vores lille danske værk. Jeg er så stolt på Danmarks vegne.«

Kortfilmen »Helium« er instrueret af illustrator og tegneserieforfatter Anders Walther. Den handler om Alfred og Enzo, der sammen opfinder en magisk verden af håb for den unge dreng, Alfred, der er alvorligt syg og indlagt.

Dokumentarfilmen »The Act of Killing« er instrueret af amerikanske Joshua Oppenheimer, men er dansk produceret. Den handler om det militærkup den indonesiske regering gennemgik i 1965, hvor over en million mennesker mistede livet.

Om de tre film kan vinde den fornemme pris offentliggøres til den store Oscar-fest 2. marts i Los Angeles.

BNB

Se trailer til »Helium« her

Se trailer til »The Act of Killing« her

Se trailer til »Jagten« her