Træt af Tinder: København har fået helt ny dating-app

Folk skal mødes - NU.

Ny dating-app skal gøre det nemmere at score i byen. (Modelfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Shutterstock

Hvis du bruger dating-apps, kender du nok kun alt for godt til den store bunke af matches, du aldrig rigtig får talt med, der bare hober sig op med tiden.

Det skal være fortid, mener Simon Lennet og Simon Frank, der i de seneste år har haft succes med at drive nogle af Københavns hotteste natklubber som Simons, Sunday og Chateau Motel. De har netop lanceret i dag en ny app, som i korte træk skal tvinge folk til at mødes.

»Folk skal mødes med hinanden og snakke sammen. De skal ikke bare skrive på Tinder og så aldrig mødes. Det er spild af tid. Derfor har vi lavet den her app, som fungerer sådan, at man slet ikke kan bruge den, hvis man ikke har tænkt sig at mødes med folk,« siger Simon Frank.

Appen hedder Yolo og fungerer ved, at man uploader en selfie, som så er synlig for andre brugere i 60 minutter. Hvis to brugere matcher - ligesom på Tinder - får de så mulighed for at aftale et mødested. Der er ingen oprettelse, og alle data bliver slettet igen.

»Det er en meget mere anonym og sikker måde at mødes på,« siger Simon Frank.

Skal peppe byturen op

Yolo er især tiltænkt som et værktøj, der kan peppe byturen op ved at møde nye mennesker. Derfor virker den også kun mellem torsdag og søndag, for det er i det tidsrum, folk er 'klar til eventyr', som Simon Frank formulerer det.

Læs også: Gourmet-falafelbar bruger laboratorieanalyse for perfekt opskrift

»Vi kan jo se i nattelivet, at folk gerne vil connecte med hinanden, når de er ude, men de tør ikke tage det her første skridt. For hvad hvis man bliver afvist?,« siger han og fortsætter:

»Det er derfor, vi giver dem det her værktøj, som mangler i dag. Man er sikker på, at hvis man ser en på Yolo, så er det en, der er aktiv lige nu og gerne vil mødes.«

Han fremhæver desuden vigtigheden i, at Yolo ikke gemmer dine personlige data, som andre lignende apps gør.

»Vi vil gerne starte en debat, for vi synes, det er sindssygt, at så mange går med til, at andre dating-apps opmagasinerer deres private informationer,« siger han.

Ekspert: »Det kan give lidt mere action«


Psykolog og datingekspert Thomas Markersen kan godt se en fremtid for en app som Yolo, fordi danskerne generelt er dårlige til at tage kontakt til hinanden.

»Undersøgelser viser, at vi er verdens mest reserverede folkefærd. Så hvad som helst, der kan gøre det nemmere for folk at falde i snak med fremmede, det synes jeg er positivt,« siger han.

Han forklarer, at når danskerne går i byen, så ender det ofte med, at vi bliver i vores egne kliker hele aftenen.

»I gamle dage på landet var det jo organiseret sådan, at folk skulle danse med hinanden til halballet. Der tog man højde for genertheden på den måde. Og det her er måske en moderne version af det,« siger Thomas Markersen.

Læs også: Se det endelige design: Her er Københavns nye skiløjpe

Lignende apps som Tinder og Happn fungerer i nogle tilfælde, men mange opfatter dem som overfladiske. Derfor kan Yolo udfylde et hul, mener psykologen.

»Det kan måske være en mere naturlig måde at møde hinanden på end Tinder, fordi det ikke på samme måde stinker af sex og præstationer, men mere handler om at hænge ud og møde hinanden,« forklarer han og tilføjer:

»Jeg synes, det lyder sjovt. Det lyder som noget, der kan give lidt mere action.«