Træfsikker traditionsbærer

Stilistisk er canadiske Michael Bublé barn af sin tid, og alligevel er det hans fortolkninger af alskens klassikere, der for alvor løfter sig.

Michael Bublé: "To Be Loved". Cover Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var vel i høj grad fagets evigunge mester, Tony Bennett, som i slutningen af forrige årtusind gav det ædle croonerfag en renæssance. I hvert fald kom der efter mange års stilstand nyt blod og talent på banen, og ikke mindst skulle den nu 37-årige canadiske sanger Michael Bublé markere sig i den karakteristiske bløde, tilbagelænede og jazzede vokalstil. Han har dog ikke ukritisk lagt sig i slipstrømmen af gamle mestre som Dean Martin, Frank Sinatra og førnævnte Bennett, nej, han har også vist sig som et barn af sin tid og tillagt genren nogle populærmusikalske aspekter, ligesom han har fastslået at han som vokalist og entertainer er sin egen herre.

På sit netop udsendte ottende studiealbum medbringer han da også nyskrevne sange, hvortil han selv er med-ophavsmand, og »It’s A Beautiful Day« har da helt klart et pop-hit-potentiale, ligesom »Close Your Eyes« er en overordentlig fin ballade.

Bistået af Bryan Adams

Michael Bublé kommer sikkert omkring i soul, rock og pop og det, der ligner, blandt andet – solidt bistået af Bryan Adams – i »After All«, hvilket ikke forhindrer, at det er hans nyudgaver af diverse croon-klassikere, der for alvor løfter sig.

Han lægger – meget tankevækkende – ud med den muntert gyngende »You Make Me Feel So Young« og afslutter med den romantiske »Young At Heart«, frisk og autentisk orkestreret, ja, helt i den »klassiske« stil – og tilsammen en respektfuld hilsen til Frank Sinatra.

I det hele taget er der mange referencer til den hedengangne stjerne, eksempelvis med »Come Dance With Me«, her i en herlig cha-cha-cha-version, samt »Something Stupid«, som – i duet med Reese Witherspoon – måske er lige vel meget kopi af det berømte Frank/Nancy-stævnemøde.

Så er Michael Bublé langt mere sig selv i en dejligt swingende udgave af Randy Newmans »You’ve Got A Friend In Me«, og helt perfekt står en sang, som han har hentet hos Elvis Presley, nemlig »Have I Told You Lately That I Love You«. Og, jo, med det fine akkompagnement af vokalgruppen Naturally 7 er der da klare efterklange af »the king«, men canadieren bevarer såvel identitet som troværdighed. Og mens vi er ved ledsagende vokaler, så står The Puppini Sisters for en virkelig skøn præstation i den smukke og udødelige »Nevertheless (I’m In Love With You)«, som også ved denne lejlighed står aldeles smuk og udødelig.

Hvem: Michael Bublé.

Hvad: »To Be Loved«, Reprise/Warner Music.