Trådte på transkønnede: Nu beklager Redmayne

Skuespilleren uddyber nu sin misforståede pointe om sin nye film, "Den danske pige", og dens rolle i forhold til transkønnedes kamp.

Pressemøde med hovedrolleindehaverne i filmen "Den Danske Pige" på Arken tirsdag den 2. februar 2016. Skuespiller Eddie Redmayne (på billedet), der spiller Lili Elbe, skuespiller Alicia Vikander, der spiller Gerda Wegener og instruktør Tom Hooper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er ekstraordinært, hvordan transkønnedes problemstillinger har nået mainstreammedierne, efter vi lavede "Den danske pige".«

Sådan sagde Eddie Redmayne, der spiller filmens hovedrolle, i forbindelse med BAFTA-uddelingen 14. februar ifølge BBC, der efterfølgende lagde citatet ud på mediets Twitter-profil.

Det fik flere til at kritisere den britiske skuespiller for ikke at anerkende eksempelvis organisationers arbejde for transkønnede eller de transkønnedes personlige kampe, og derfor udsendte Redmayne tirsdag en pressemeddelelse til mediet BuzzFeed News, hvori han uddybede sin pointe.

»Jeg håber, at det, jeg sagde, ikke er blevet misforstået. I de fire år, jeg har arbejdet med "Den danske pige", er transkønnedes historier, liv og problemstillinger nået mainstreammedierne gennem folk som eksempelvis Caitlyn Jenner og utallige andre, der har skubbet på og skabt historier på deres egne betingelser,« siger Redmayne med henvisning til blandt andre tv-personligheden og den tidligere olympiske atlet Caitlyn Jenner, der gennem 65 år levede som manden Bruce Jenner.

"Den danske pige" handler om kvinden Lili Elbe, der blev født som manden Einar Wegener, men følte sig så fanget i den forkerte krop, at hun senere blev den første identificerede person i verden til at få foretaget en kønsskifteoperation.

»Som jeg har sagt før, har det været en ære at være en del af debatten på min egen lille måde ved at dele Lili og Gerdas historie,« fortsætter den 34-årige ridderslåede filmstjerne og slutter:

»Der er stadig lang vej igen, og alle, der støtter transkønnede - mig selv inklusiv - bliver nødt til at fortsætte opbakningen,« understreger Redmayne.

"Den danske pige" vises stadig i de danske biografer.

/ritzau/FOKUS