Toprestauranterne har fået nyt kaffe-dessert-koncept

Snart kan man få Café Gourmand på byens toprestauranter.

gggf
Foto: Uffe Weng

Vi kender allesammen udtrykkene snacks, petit fours og en lille en til kaffen - men nu skal vi lære begrebet Café Gourmand at kende.

I hvert fald hvis det står til kaffegiganten Nespresso, der har set på moderne mennesker behov - og den peger i retning af en sammensmeltning af nydelse, gode råvarer og hurtig betjening.

Så de har simpelhen slået dessert og kaffe sammen i én servering.

Læs også: Kødbyens Mad & Marked tyvstarter sæsonen på Nørrebro

Eller, selve konceptet Café Gourmand blev faktisk opfundet i Frankrig for mere end ti år siden. Det nye som Nespresse har udviklet er, at de har koblet dessert og kaffe endnu tættere sammen og gået i direkte samarbejde med nogle af landets bedste restauranter, for at få det til at spille.

Første restaurant der er med i samarbejdetm er Hotel d'Angleterres Michelin-restaurant, Marchal.

'Det er vores ønske, at Café Gourmand konceptet skal være med til at fuldende den gode gourmet middag, dvs. sætte et smukt punktum for en fine dining oplevelse. Derfor er konceptet udelukkende målrettet Michelin og gourmet restauranter rundt om i verden. I Danmark forventer vi at tilbyde mellem 10 og 15 restauranter Café Gourmand konceptet. Vi er rigtig glade for, at Marchal har taget konceptet til sig og dermed er den første restaurant i Danmark, som nu har mulighed for at tilbyde sine gæster Café Gourmand konceptet,' forklarer adm. direktør Søren Kristensen fra Nespresso Business Solutions

Nespresso har udviklet to specifikke og nye kaffevarianter til formålet: Nepal Lamjung, Kilimanjaro Peaberry, begge dyrket steder, hvor der ikke før har groet kaffe - og for at fuldende oplevelsen bliver kaffen serveret i særlige Riedel krystalglas.

Læs også: Se billederne: Sådan så Amagertorv ud i gamle dage

Marchals køkkenchef, Andreas Bagh har til samarbejdet fintunet sin signaturdessert - Guldbaren - til også at omfatte kaffe.

'Som inspiration til Café Gourmand-konceptet kiggede vi bl.a. på flere Café Gourmand serveringer i Frankrig og arbejdede med forskellige udgaver af den kommende servering. Vi endte med at koble konceptet sammen med vores kendte dessert ”Guldbar”, som består af en chokoladebar med hasselnødder pyntet med 24 karat bladguld. I den nye Café Gourmand servering har vi tilført kaffe til guldbaren og serverer den med Calvadosis og naturligvis et glas kaffe. Vi har til serveringen valgt Nespressos Kilimanjaro Peaberry kaffevariant, som vi synes er den af de to kaffevarianter, som bedst komplimenterer dessertoplevelsen. Vi ser frem til at kunne tilbyde vores gæster den nye kaffeservering de næste par måneder, og håber de vil tage godt imod den,' fortæller Andreas Bagh”.

Konceptet med Café Gourmand bliver rullet ud til flere toprestauranter de følgende måneder.