Topløse Kate solgte 8.000 ekstra sladderblade

Ifølge BTs oplysninger øgede Se og Hør salget med 8.000 eksemplarer i den uge, hvor bladet bragte billeder af en topløs hertuginde af Cambridge.

Foto: Steven Paston
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De skandaleombruste billeder af Hertuginden af Cambridges bryster har været en vaskeægte sællert for ugebladet Se og Hør.

Bladet har ifølge BTs oplysninger solgt cirka 8.000 flere eksemplarer, end de omkring 121.000 blade, der normalt bliver langet over disken hver uge. Det giver omkring en kvart million kroner i ekstra omsætning.

Se og Hørs chefredaktør Kim Henningsen nægter at kommentere konkrete salgstal, men indrømmer, at bladpublikummet har været glad for de royale attributter.

- Jeg konstaterer med tilfredshed, at danskerne har taget brysterne til sig, siger han til BT.

Mediemøllen rullede for alvor, da Se og Hør i sidste måned valgte at bringe billeder af en topløs Kate Middleton, der solbadede på en balkon under en privat ferie. Også TV-værten Christiane Schaumburg-Müllers bryster blev for nylig udstillet i bladet, og senest har Aqua-sangeren Lene Nystrøm været udsat for samme behandling.

Men det er ikke en ny trend, at »ugens kendis-bryster« bliver offentliggjort for at imødegå faldende oplagstal, siger chefredaktøren.

- Det er ikke nogen ny markedsføringsstrategi, og det er helt tilfældigt, at de tre kvinders bryster er afbilledet så tæt på hinanden, siger Kim Henningsen til BT.

- Men det er da med til at forstærke vores brand, for nu ved offentligheden nøjagtigt, hvor vi står på markedet, og det havde kostet os millioner i markedsføringsomkostninger, siger han.

Pressenævnet har fredag afvist at behandle en klage over offentliggørelsen af de kontroversielle billeder.

- Pressenævnet finder, at sagen ikke har en sådan væsentlig og principiel betydning, at der er grundlag for at tage sagen op til behandling af egen drift, skriver nævnet på sin hjemmeside.