Top 10: Derfor blev København endnu federe i 2016

København ligger aldrig på den lade side. AOK har fundet 10 ting, der gjorde hovedstaden endnu federe i 2016.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

5. Ofelia Plads - nyt byrum ved vandet

2016 blev året, hvor Ofelia Plads gav nyt liv til området ved Amaliekaj. Den 275 meter lange mole er omgivet af havvand og er nabo til Skuespilhuset, Papirøen, Operaen og Amalienborg. Molen er beriget af caféer, scener og et underjordisk P-anlæg. Ofelia Plads vil lægge grund til alle typer events lige fra jazz og operakoncerter til sportsudfoldelser, festivaler, teaterforestillinger og meget mere.

6. Italienske godter i Eataly

Foto: PR.

Cremet gelato, sprøde pizzabunde, ordentlige oste og andre italienske specialiteter rykkede i efteråret ind i kælderen i Illum. Den italienske kæde har butikker over hele verden, og vi er vilde med at de sender italienske godter til kolde København.

8. Boulebar

Vi elsker at lege med kugler, og bowling er sgu ikke, hvad det har været. Derfor jublede vi, da Boulebar åbnede i efteråret. Et to-etagers petanque-palads med petanquebaner, restaurant og bar er garant for en sjov aften i byen.

9. Copenhagen Contemporary - ny kunsthal i byen

Aaarh. Det er altid rart med nye kunstoplevelser, og pludselig en dag lå Copenhagen Contemporary på Papirøen. Kunsthallen har et internationalt snit, og de gamle haller er en behagelig ramme om de udstillede værker. Kunsthallens vinbar er absolut også et must.