Tobey Maguire forsvandt fra det store lærred i 2014: Nu fortæller han hvorfor

Her ses Tobey Maguire i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: WARREN TODA

De fleste vil nok huske den amerikanske skuespiller Tobey Maguire i rollen som den ikoniske superhelt Spider-Man. Men siden 2014 har skuespilleren ikke optrådt på det store lærred.

I et helt nyt interview fortæller han, hvad han bruger tiden på, og hvad den foreløbigt femårige pause fra skuespillet skyldes.

Først og fremmest kan man ikke sige, at han har ligget på den lade side. Den nu 43-årige skuespiller er mere end beskæftiget med sin nye rolle som producer.

Han og partneren Matthew Plouffe har hele tre film, der udkommer i 2019. Heriblandt filmen Best Enemies, der har Taraji P. Henderson og Sam Rockwell i hovedrollerne.

Amazon har også købt rettighederne til deres film 'Brittany Runs a Marathon', som blev fremvist på filmfestivalen Sundance, for 93 millioner kroner.

Tobey Maguire bliver spurgt direkte ind til, af Hollywood Reporters journalist, hvorvidt han har lagt skuespillerjobbet på hylden.

»Er jeg gået på pension?,« spørger han retorisk og slår en latter op.

»Jeg gør, hvad jeg føler mig draget af. Jeg har på fornemmelsen, at jeg nok skal blive begejstret, når det rette dukker op,« siger skuespilleren.

Det er som sagt formentlig rollen som den nørdede Peter Parker, der ved et uheld får superkræfter, som de fleste vil huske Tobey Maguire for.

Men det er ikke sikkert, at man kommer til at se ham i rollen som en superhelt igen.

»Jeg har ikke rigtigt et: 'jeg kunne godt tænke mig, eller det kunne jeg ikke tænke mig at gøre-tankegang.' Jeg gør bare, hvad jeg har lyst til,« slår han fast.

Maguire løfter også sløret for, at han og den nære ven Leonardo Dicaprio bruger hinanden som sparringspartnere, når det kommer til producer-rollen.

Det betyder dog ikke, at de to gode venner har nogen filmprojekter sammen i den nærmeste fremtid.

Men Tobey Maguire udelukker dog ikke, at et producer-samarbejde kan ske i fremtiden.

Dicaprio og Maguire har i forvejen spillet sammen i filmen 'The Great Gatsby' fra 2013.

Skuespilleren, der nu hovedsageligt beskæftiger sig som producer, blev i øvrigt nomineret til en Golden Globe for sin rolle i den amerikanske version af Susanne Bier-filmen 'Brødre' - 'Brothers'.