To Sølvbjørne til dansk storfilm

Filmen "En kongelig affære" er blevet hædret med en Sølvbjørn for bedste manuskript og for bedste skuespiller ved filmfestivalen i Berlin.

Holdet bag "En kongelig affære" inden prisuddelingen i Berlin, Fra venstre Mikkel Følsgaard, Cyron Bjorn Melville, Alicia Vikander, Nikolaj Arcel, Mads Mikkelsen, Thomas W. Gabrielsson og David Dencik. Fold sammen
Læs mere
Foto: A3576/_Maurizio Gambarini
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske storfilm »En kongelig affære« har netop vundet to priser ved Berlinalen i Berlin.

De to manuskriptforfattere Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, er blevet hædret med en Sølvbjørn for filmens manuskript, mens skuespiller Mikkel Boe Følsgaard får en Sølvbjørn for bedste mandlige skuespilpræstation.

Mikkel Boe Følsgaard, der endnu er elev på teaterskolen, spiller kong Christian VII i filmen, der handler om trekantsdramaet mellem kongen, dennes hustru og livlægen Struensee.

Prismodtager Rasmus Heisterberg var rørt og modtog prisen med disse ord:

-  Jeg er så glad. Jeg kunne ikke have gjort det uden dig (Nikolaj Arcel, red.) Denne bjørn er lige så meget din, som den er min. Tak Mads, jeg elsker dig. Tak Alicia (der spiller dronning Caroline Mathilde - red.), jeg elsker dig.

Filmen har fået fremragende anmeldelser i de førende brancheblade og er allerede solgt til en lang række lande.

Den mest prestigefyldte pris ved festiavalen, Guldbjørnen, gik til filmen "Cæsar skal dø" instrueret af brødrene Paolo og Vittorio Taviani.

- Opdateres

"En Kongelig Affære" har dansk premiere den 29. marts.