To mænd står frem med overgrebsanklager mod Michael Jackson i ny dokumentarfilm

En næsten fire timer lang film får premiere senere på måneden på Sundance Film Festival.

Den afdøde stjerne Michael Jackson (tv.) beskyldes igen for at have begået seksuelle overgreb mod mindreårige drenge. Det fremgår af en ny amerikansk dokumentarfilm. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRICK KOVARIK

Der pilles alvorligt ved den afdøde superstjerne Michael Jacksons eftermæle i en ny dokumentarfilm, »Leaving Neverland«, der vil blive vist ved den kommende Sundance Film Festival, skriver flere amerikanske medier.

Oplysningerne om filmens indhold er sparsomme, men filmen beskylder Michael Jackson for at have seksuelt misbrugt to unge drenge, der nu som voksne interviewes i filmen.

»På højden af ​sin karriere begyndte Michael Jackson længerevarende forhold til to drenge i alderen syv til ti år og deres familier. Nu i deres 30ere fortæller de historien om, hvordan de blev seksuelt misbrugt af Jackson, og hvordan det kom til udtryk år senere,« lyder det i foromtalen af filmen, der er instrueret af Dan Reed, der tidligere har beskæftiget sig med pædofile overgreb i sine film, heriblandt »The Paedophile Hunters«.

Den næsten fire timer lange film er delt i to afsnit, kaldet henholdsvis »The Terror« og »The Valley«, får premiere som en del af festivalens Special Events-kategori.

Michael Jackson er tidligere blevet beskyldt for overgreb, men det er endnu uvist, hvem der i filmen står frem med beskyldningerne mod sangeren. To brødre, der i 2005 beskyldte Jackson for at have misbrugt dem, er stadig ikke fyldt 30, og derfor kan det ikke være dem.

Koreografen Wade Robson er til gengæld 36, og han lagde i 2013 sag an mod Michael Jackson for at have misbrugt ham, da han var syv år gammel, men det søgsmål blev afvist af retten i 2017. Et websted for filmen viser dog et billede af Robson sammen med Michael Jackson. En anden sagsøger, James Safechuck, har også tidligere søgt erstatning i boet for et overgreb begået mod ham af Michael Jackson.

Advokater, der repræsenterer Michael Jacksons bo, har afvist filmen i en pressemeddelelse, som understreger, at Wade Robson og James Safechuck begge har svoret i retten på, at Michael Jackson ikke har foretaget sig noget upassende mod dem.

»Den såkaldte dokumentarfilm er blot genbrug af gamle og tilbageviste påstande. Det er forbløffende, at en troværdig filmmand skulle ville involvere sig i dette projekt,« siger advokaterne i pressemeddelelsen.

Michael Jackson døde i 2009. Hans livlæge Conrad Murray sad to år i fængsel for blandt andet at have tildelt sangeren en dødelig dosis propofol. Årets Sundance Film Festival løber fra 24. januar til 4. februar i Utah.