To danskere på blæret Time-liste

Stjernekokken René Redzepi fra restaurant Noma og professor Henrik Schärfe fra Aalborg Universitet er på Time Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu engang har danskere gjort sig bemærket uden for egne landegrænser. Det anerkendte amerikanske tidsskrift Time Magazine har således fundet plads til to danskere på top 100-listen over verdens vigtigste personligheder.

Stjernekokken René Redzepi, der til daglig er køkkenchef på og medejer af den Michelin-hædrede restaurant Noma i København, er sammen med professor Henrik Schärfe fra Aalborg Universitet, der er en af verdens førende forskere i robotter med menneskelige egenskaber, kommet med i det fornemme selskab, der netop er blevet offentliggjort.

34-årige René Redzepi bliver i forlængelse af udvælgelsen hædret af den verdensberømte spanske kok Ferran Adria. Han skriver blandt andet, at »med sin restaurant Noma, har René allerede gjort noget historisk. Han har sat København og de nordiske lande på det globale gastronomiske kort. I dag er han på toppen af den kulnariske verden.«

Henrik Schärfe bliver på Times beskrevet som en stort set ukendt professor, indtil han formåede at skabe sin egen »dobbeltgænger« i form af en robot, der kan gengive menneskers mimik og bevægelser. Formålet med robotten er, at få folk til at tænke over teknologiens rolle i vores liv samt på grænserne mellem mennesker og maskiner.

På listen for 2012 kan der - foruden de to danskere - også findes navne Barack Obama, Warren Buffet, Christine Lagarde, Hillary Clinton og Lionel Messi.

Times top 100-liste blev introduceret i 1999. Både tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard, brandekspert Martin Lindstrøm og miljødebattør Bjørn Lomborg har tidligere været med på listen.