To danske film dyster på prestigefyldt festival

Gustav Möllers "Den skyldige" og Isabella Eklöfs "Holiday" får begge premiere på Sundance Film Festival.

NIKOLAJ MOELLER - 201711291507
Jakob Cedergren har hovedrollen i Gustav Möllers Den skyldige, som nu er udtaget til Sundance Film Festival. Free/Foto: Nikolaj Møller Fold sammen
Læs mere

København. To danske spillefilm får verdenspremiere på den prestigefyldte Sundance Film Festival.

Begge film, "Den skyldige" og "Holiday", deltager samtidig i konkurrencen for internationale spillefilm, World Cinema Dramatic Competition, oplyser Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

- Det er en cadeau til dansk film, at to så skarpe og kompromisløse spillefilmdebuter er sluppet igennem nåleøjet til en af verdens mest respekterede festivaler, siger Claus Ladegaard, der er konstitueret direktør for Det Danske Filminstitut, i pressemeddelelsen.

Sundance Film Festival er grundlagt af Hollywood-skuespilleren Robert Redford.

Festivalen anses ifølge DFI for at være et af de vigtigste udstillingsvinduer for europæisk filmkunst over for det nordamerikanske marked.

12 film er med i World Cinema Dramatic Competition, og det er første gang, at to danske film dyster i konkurrencen samtidig.

"Den skyldige", som har den prisvindende skuespiller Jakob Cedergren i hovedrollen, handler om en politibetjent, der besvarer et alarmopkald fra en kidnappet kvinde. Forbindelsen bliver afbrudt, og jagten efter kvinden og kidnapperen starter.

"Holiday" med Lai Yde på rollelisten handler om Sascha, som har et forhold til en rig, magtfuld mand, som i deres materialistiske luksustilværelse udsætter hende for fysisk og psykisk vold. En dag møder hun en ung, charmerende fyr, som gør, at hun føler sig splittet.

Filmfestivalen finder sted i den amerikanske delstat Utah fra den 18. til den 28. januar 2018.

Dansk film har tidligere vundet to priser i World Cinema Dramatic Competition.

Susanne Bier modtog publikumsprisen for "Brødre" i 2005. I 2012 vandt Mads Matthiesen prisen for bedste instruktør for filmen "10 timer til paradis".

/ritzau/