Tivoli satser stort på julemusical

Tivoli vil gerne have hele familien i teatret næste jul, når musicalen "Elf" har premiere i Koncertsalen.

Christiane Schaumburg-Müller og Pelle Emil Hebsgaard skal sprede julestemning i Tivolis Koncertsal med musicalen "Elf" til næste år. Foto:PR. Fold sammen
Læs mere

Når Tivolis gæster til næste år myldrer til julemarked i forlystelsehaven, kan de blive hængende lidt længere. I hvert fald gør Tivoli alt, de kan for at holde på julestemte gæster. I 2017 vil Koncertsalen nemlig også være bristefærdig af julestemning, når Broadway-musicalen »Elf«, bygget over den populære, amerikanske julefilm af samme navn med Will Ferrell i hovedrollen, få danmarkspremiere 23. november.

»Elf« er historien om det forældreløse menenskebarn Buddy, som ved et tilfælde havner i julemandens sæk og bliver opdraget som alf  i hans værksted på Nordpolen. Men i takt med, at han bliver ældre, står det klart, at han er og bliver et menneske, og han bliver sendt tilbage til storbyen, hvor han forsøger at overbevise de stressede indvånere om julens sande værdier. Og storbyen er i dette tilfælde København, for Tivoli har fået tilladelse til at »fordanske« musicalen.

I hovedrollen ses Pelle Emil Hebsgaard, mens den julegodte, han forelsker sig i, skal spilles af Christiane Schaumburg-Müller. Med på rolellisten er også garvede kræfter som Tommy Kenter, der skal spille selveste julemanden, Camilla Bendix, Julie Steincke og Niels Ellegaard, mens Mads M. Nielsen instruerer.

Magi og stemning

Tivoli har tidligere prøvet kræfter med julemusicals i Koncertsalen som supplement til den Crazy Christmas Cabaret, som allerede trækker cirka 50.000 gæster til Tivoli hver jul og som kan opleves i Glassalen i regi af London Toast Theatre. Det var blandt andet »Far til fire - til julebal i Nisseland«, og den spillede for tre år siden. I år kan man opleve balletten »Nøddeknækkeren« med scenografi af dronning Margrethe.
»Det her bliver endnu en af de helt store musicalproduktioner i Koncertsalen – og denne gang går vi ind i juleperioden, hvor Tivoli i forvejen lyser af magi og stemning,« siger Tivolis kulturchef, Nikolaj Koppel, i en pressemeddelelse.

Ubekymret Nikolaj Koppel

Da musicalen havde premiere på Broadway i 2010 udløste den blandende anmeldelser.
»Denne musical er den seneste julestrømpefylder og lommetyv,« skrev for eksempel New York Times og fortsatte: »glitrende af syntetisk sentimentalitet, spillet med et humør  som grænser til det maniske og lige til at glemme med det samme.«

Det var dog ikke nok til at ødelægge juleglæden ved kasseapparterne i den begrænsede periode, den spillede op til jul, hvor den trak store tilskuermængder. Forbeholden var også flere britiske kritikere ved premieren i London sidste år. Flere anmeldere mente, at musicalen, der stort set følger filmens forlæg, var alt for blankpoleret og kalkulerende:

»Jeg har ikke noget imod, at man spiller på mit hjertes strenge, men jeg viger tilbage, når jeg kan se, folk gør det,« skrev for eksempel avisen The Guardians kritiker.

Det bekymrer ikke Nikolaj Koppel, som er fuld af fortrøstning i førnævnte pressemeddelelse:
»Jeg har set »Elf«  flere gange i udlandet, og forestillingen appellerer bredt: Både til familier og til dem for hvem filmen med Will Ferrell for længst er blevet både kult og fast juletradition.«

 

 

 

.