Tivoli-publikum kritiserer sikkerheden ved Snoop Dogg-koncert

Flere gæster ved fredagens tætpakkede Snoop Dogg-koncert i Tivoli sætter spørgsmålstegn ved sikkerheden, når man, som en af tilhørerne beskriver, står i "hjernedød mængde af mennesker".

Snoop Dogg gav koncert i Tivoli, og det gav en massiv menneskemængde på Plænen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Plænen var propfyldt med mennesker i fredags, da amerikanske Snoop Dogg gæstede Tivoli som et af de absolutte hovednavne i dette års Fredagsrock-program.

32.700 mennesker tjekkede ind i haven, og endnu flere ønskede at opleve rapstjernens optræden i Danmark, men måtte gå forgæves hjem, da Tivoli lukkede dørene af hensyn til sikkerheden.

Alligevel har Tivoli fået hård kritik for sikkerheden efter Snoop Doggs koncert på sin facebook-side.

Var du til stede ved Snoop Dogg-koncerten? Skriv hvad du oplevede eller send os dine billeder eller video på internet@berlingske.dk.

»Maks kapacitet på over 32.000? Det var jo helt og aldeles komplet umuligt at rykke sig ud af flækken. Der stod en enkelt sikkerhedsvagt, som hev folk væk fra den hjernedøde mængde af mennesker I havde lukket ind, fordi de ikke kunne klare det pres det var, at stå så mast sammen som vi gjorde. Jeg forstår ikke at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt,« lyder det fra en utilfreds koncert-gæst, mens en anden stemmer i:

Maks kapacitet på over 32.000? Det var jo helt og aldeles komplet umuligt at rykke sig ud af flækken. Der stod en enkelt...

Posted by Natasja Schreiber Rasmussen on 24. juli 2015

»Hvor er sikkerheden til aftenens koncert? Der bliver mast ufatteligt meget og folk kan dårligt stå imod på deres ben.... Der burde være sat en form for bølgebrydere op ligesom på Roskilde Festival.. Gør mere ud af jeres sikkerhed, hvis I fortsat vil have så store navne ind i haven.. Det plejer ellers at gå godt til Fredagsrock!.«

Hvor er sikkerheden til aftenens koncert? Der bliver mast ufatteligt meget og folk kan dårligt stå imod på deres ben.......

Posted by Danielle Søby Bergen Hansen on 24. juli 2015

I Tivoli arbejder man ud fra, at der maksimalt kan være 33.000 mennesker på Plænen i Tivoli, forklarer kommunikationsmedarbejder Simon Verheij. Men allerede da antallet af gæster rundede 30.000, begyndte alarmklokkerne at ringe og dørene blev lukke i tide, så der ikke kom flere end de 33.000 mennesker ind.

»Vi fik sat beredskabet i gang, før vi faktisk lukkede flere ind, end vi egentlig kan rumme. Der var en stor koncentration af gæsterne, der var på Plænen, og det fik vi så standset der, så det var fint,« siger han.

Tivoli beklager trods det, at nogle festivalgæster har haft en dårlig oplevelse.

»Vi tager selvfølgelig kritikken til efterretning, men vi har afviklet koncerter, også af denne her størrelse, rigtig mange gange. Vi er uddannet til det, har det beredskab, der skal til, og vi mener selv, at vi vurderer situationen rigtigt, og at der den plads til publikum, som der skal være,« siger Simon Verheij.

»De procedurer, vi havde sat op for sikkerheden fungerede til UG. Der var kontrol over det hele, alle sikkerhedsfolk var briefet, og de var i ørekontakt med hinanden hele tiden«.

Sikkerheden skal altid evalueres efter koncerterne i Tivoli, og denne bliver ikke en undtagelse.

»Der er altid noget, vi kan gøre bedre. Vi sætter os ned samlet og ser på alle de kommentarer, der er kommet. Vores vagthavende parkchef, vores sikkerhedschef og dem der var på arbejde vil evaluere på det. Er der nogle bedre måder, vi kan få sluset folk ind på? Er der nogle bedre måder, vi kan stoppe presset noget tidligere på?,« siger Simon Verheij.

En 40-årig dansk mand fik hjertestop og mistede livet ved Snoop Dogg-koncerten, men både politi og Tivoli afviser, at det havde noget med menneskemængden at gøre. Københavns Politi oplyser i stedet til Berlingske Nyhedsbureau, at stoffer og alkohol var medvirkende årsag til dødsfaldet.

Var du til stede ved Snoop Dogg-koncerten? Skriv hvad du oplevede eller send os dine billeder eller video på internet@berlingske.dk.