Tivoli lægger ud med Price-spise

Når Tivoli på torsdag åbner for en ny sæson, bliver det uden en spritny forlystelse. Til gengæld kan du glæde dig til musik alle ugens dage og traditionel dansk gastronomi.

Tirsdag var der pressemøde i Tivoli, hvor bl.a. den nye forlystelse med interaktive radiobiler blev vist frem. Her er det to gardere fra Tivoligarden sammen med Pjerrot, Columbine og Harlekin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blå og røde biler kurer rundt på banen. Men når Tivoli på torsdag slår portene op til en ny sæson, er det ikke længere antallet af radiobilernes bump og passagernes ryk i selen, der afgør om man taber eller vinder. For mens chaufføren bag rettet navigerer rundt mellem bilerne, sidder sidemanden nemlig lige så anstrengt med hånden på knappen til laserpistolen. Pointene tikker ind, hver gang en bil fra modsatte hold bliver ramt. Laserspil møder radiobiler i Tivolis »nye« gamle forlystelse - de interaktive radiobiler.

- Det interaktive element et noget, som folk synes er spændende. Vi har derfor kigget på vores nuværende forlystelser og set på, hvordan vi kan gøre dem interaktive, siger Tivolis adm. direktør Lars Liebst.

Sjov er den nye, gamle forlystelse, men den måler sig måske ikke helt med Legolands 75 millioner kroners investering i et nyt »Polar Land,« der blandt andet byder på levende pingviner og rutsjebane med frit fald.

Musik alle dage i Tivoli

Til gengæld har Tivoli i år fokuseret på det kulturelle program. Blandt andet med Musikugen, hvor hver dag i ugen byder på sin genre. Så er du til Big Band, er der Lørdagsswing, Rasmus Klump-show, så er der Familiesøndag og rock - ja så er det Fredagsrock. Det var ønsket om at få mere system og kontinuitet ind i programmet, der har resulteret i konceptet Musikugen.

- Vi vil gerne opdrage gæsterne til, at fx om mandagen så er det Folk og Verdensmusik. Det er altid på den scene, og det er altid 19.30, siger Tivolis programchef Rune Erbs Ledet.50 millioner kroner er der sat af til det kulturelle program - i følge direktør Lars Liebst er det stort set det samme som tidligere år. Til gengæld har Tivoli måttet bruge lidt flere penge på mindre sexede investeringer som kloakker og andet vedligehold. Sidste års oversvømmelse var hård ved den gamle forlystelseshave. Så læg godt mærke til det nyudrullede græs på Plænen, når du »boinger« med på Nik og Jay.

Så selvom vi ikke ser en ny forlystelse, afviser direktøren, at man har skåret i budgettet. - Der er ikke skåret ned, vi har investeret forholdsvis det samme, siger Lars Liebst. Mangfoldig Musikuge, interaktive radiobiler og nye kloakker er ikke det eneste nye i Tivoli i år. Madglade tivoligængere kan glæde sig til tre nyheder, der hver især bidrager til Tivolis danskhed.

Brødrene Price rykker ind i restauranten i glassalen og byder på det mest danske af dansk mad - lige fra mormors kogebog.

- Det bliver snorlige smørrebrødsmadder til frokost, siger James Price.

På Nimb overtager stjernekokken Allan Poulsen scenen i køkkenet. Han kommer fra Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og har, som han selv siger, fødderne godt og grundigt plantet i den jyske muld. Det lover han, at man kan smage i maden hos Louise Nimb, som restauranten kommer til at hedde.

Ingen tivolitur uden is. Her er den jyske muld skiftet ud med bornholmske klipper. Svaneke Is åbner med 100 procent naturlig is, lavet på nordiske bær og frugter og bornholmsk fløde og mælk. Og så kan man i øvrigt følge hele processen fra fløde til is.

Med maven fyldt op, kan man jo så tage en ekstra tur i radiobilerne - hvis altså ikke selen strammer for meget.