Tivoli holder tresserfest

»Hairspray« bliver Tivolis sommersatsning næste år - en rørende historie om kærlighed i 1960ernes USA. Nogle af landets travleste scenenavne er allerede castet. Men hovedrollen mangler.

Fra præsentationen i Tivoli af næste års store musical, broadwaysuccesen »Hairspray«. Blandt de medvirkende er skuespillerinden Julie Zangenberg, Silas Holst og Johannes Nymark. Foto: Simon Læssøe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Tivoli bliver Danmarks svar på Broadway!«, siger Nikolaj Koppel – nybagt underdirektør i Tivoli A/S med ansvar for kulturen.

Bankende rytmer fra Lars Danielssons band går i gang. Ansigter fra revyens og fladskærmens verden sendes ind. Hvis man er ung på 40 eller fan af »Vild med dans«, så er Tivolis næste musical lige sagen.

Haven afslørede næste års satsning ved et arrangement torsdag eftermiddag: Det bliver »Hairspray« med navne som Lene Nystrøm fra Aqua, Silas Holst og Martin Brygmann på scenen – den sidste i rollen som moder.

Foto: Simon Læssøe.

Værket er komponisten Marc Shaimans og tekstforfatteren Scott Wittmans største succes. En sørgmunter historie fra 1960ernes Baltimore om den let kvabsede Tracy Turn­blad og hendes drøm om berømmelse og kærlighed.

Den begyndte som en film i 1988 med talkshowværten Ricki Lake i hovedrollen og blev lavet til musical i 2002. Musicalen har kørt på scener over hele verden lige siden. Koncertsale har stået i kø for en licens til værket.

Ventelisten for fem år siden var ifølge showbladet Variety på hele 4.000 spillesteder.

»Hairspray« er til dato blevet set af syv. mio. mennesker og kan notere sige hele 25 hæderspriser.

Tivoli har haft stor succes med musicals de senere år. Forestillinger som »Grease«, »Mamma Mia« og senest »Dirty Dancing« har trukket tusinder af tilhørere.

Underdirektør for kultur i Tivoli, Nikolaj Koppel Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe.

Og hvis man skal tro Nikolaj Koppels optimistiske stemme, bliver »Hairspray« den største af dem alle. Ever.

»»Hairspray« er den sjoveste, mest højenergiske og hjertevarme musical, jeg kender,« siger han.

Hårdtpumpede sange

Forestillingen er også kendt for en ret lang række hårdtpumpede sange og store danseoptrin. Castet inkluderer derfor navne fra begge lejre:

Ud over Nystrøm, Holst og Brygmann er det kendisser som Caroline Henderson, Julie Zangenberg, Johannes Nymark og Jesper Lohmann.

Castet bliver præsenteret Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe.

Anders Albien står for instruktionen og har tidligere ført forestillingen til succes i f.eks. hjemlandet Sverige. Men én ting mangler Tivoli endnu: Et navn til hovedrollen. Haven vil i de næste måneder være på jagt efter den helt rigtige type.

»Og vi vil kigge over hele landet,« siger Koppel.

Gallapremieren finder sted 10. marts 2016. Tivoli vil formentlig bruge det mellemliggende år til jagten på en hovedrolleindehaver. Og til at få solgt nogle billetter.

Foto: Simon Læssøe.