Tivoli bag nyt hotel og kongrescenter

Forlystelseshaven Tivoli er gået i samarbejde om opførelsen af et stort kongrescenter og hotel på Kalvebod Brygge. Kim Utzon er udpeget som arkitekt på byggeriet, der skal opføres og drives af Arp-Hansen Hotel Group.

Foto: Scanpix/Brian Bergmann

Mindre end et år efter, at Tivoli måtte opgive drømmen om at opføre et 102 meter højt hotel- og lejlighedsbyggeri ved Rådhuspladsen, er forlystelseshaven nu gået ind i en licensaftale om et nyt hotel- og kongresprojekt.

Tivoli har indgået et strategisk samarbejde med Arp-Hansen Hotel Group om byggeri af et hotel med 400 værelser og et kongrescenter med plads til 2.500 mennesker på Kalvebod Brygge ved siden af det kommende Rigsarkiv.

Tivoli skal ikke være bygherre på projektet men har indgået en licensaftale med Arp-Hansen Hotel Group, som dermed får lov til at give hotellet Tivoli-tema.

Fra Tivolis side venter man at få to til fire millioner kr. årligt ud af aftalen i form af licensindtægter. Dertil kommer en forventning om øgede entreindtægter i haven.

”Tivoli har gennem mange år ønsket at udvide sine forretningsområder inden for turisme-værdikæden. Og et Tivoli-hotel i familieklassen ligger godt i forlængelse af vores strategi om at bevæge Tivoli fra at være en sæsonvirksomhed til en helårsvirksomhed med flere forskellige indtægtsstrømme. Tivoli åbner dette forår i samarbejde med Løgismose det første hotel med 13 luksussuiter i Nimb. Det bringer os lidt ad vejen – primært i den eksklusive del af skalaen. Aftalen med Arp-Hansen rykker os et stort skridt i forhold til familie- og forretningssegmentet med en hotel-partner, som er kendt for høj kvalitet og god service,” siger Lars Liebst, adm. direktør i Tivoli.