Titanic-skaber filmer igen

James Cameron vil lave sin første spillefilm siden Titanic i 1997.

Sam Worthington i filmen "Somersault". Danske TV-seere har måske fanget ham i rollen som Phillip Champion i krimiserien Water Rats. Til højre Zoe Saldana som det kvindelige besætningsmedlem på Kaptajn Jack Sparrows skib The Black Pearl i den første "Pirates of The Caribbean"-film. Reklame-billeder fra filmene. Fold sammen
Læs mere

Titanic-instruktøren har vaklet mellem to spillefilmsprojekter, "Battle Angel" og "Avatar". Cameron har nu valgt at gå videre med SciFi-eventyret Avatar, som udspiller sig 150 år ude i fremtiden.

Ideen til filmen fik Cameron allerede før Titanic, men først nu er der teknik til rådighed, som kan opfylde hans vision, skriver Los Angeles Times.

Filmen vil kombinere live-optagelser med computergenerede sekvenser og anvende en videreudvikling af "perfomance capture"-teknikken, der allerede i dag kendes fra film som "Polar Express", hvor præstationer af rigtige skuespillere som Tom Hanks er overført til animationsfilm.

Siden James Cameron lavede den rekord-indtægtsgivende Titanic i 1997, har han stået bag kameraet mange gange, blot ikke i spillefilm. I en række af de dokumentarfilm, han har udgivet i mellemtiden, har han eksperimenteret med den 3D-teknik der vil blive brugt i Avatar.

Cameron siger, at hans version af teknikken byder på mange raffinementer, især hvad angår ansigtsudtryk og kropssprog i perfomance-capture-scenerne.

- Den fundamentale forskel på den måde vi vil lave det, og den måde andre har gjort det er, at det er meget mere instruktør-centreret, siger han til Los Angeles Times.

Normalt må instruktøren vente i måneder på at billederne bliver samlet i computeren, men Cameron venter at kunne se en real-time råversion af den færdige filmudgave, samtidig med at skuespilleren optræder og billederne genereres i lynhurtige computere.

Indspilningerne til Avatar ventes at gå i gang dette forår. Til hovedrollerne er valgt to forholdsvist ukendte og unge skuespillere, ligesom Leonardo DiCaprio og Kate Winslet var det før Titanic.

30-årige australske Sam Worthington skal spille helten i filmen, Jake. Hans kvindelige mod- og medspiller bliver 28-årige Zoe Saldana.

Avatar ventes at få premiere i 2009.