Tine Bryld forlader Tværs

En æra er slut i dansk radiohistorie. Socialrådgiver Tine Bryld siger farvel efter i årtier at have rådgivet unge i radioprogrammet ’Tværs’.

Flere unge er ensomme, mener Tine Bryld. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 36 år har Tine Bryld siddet klar ved mikrofonen for at rådgive unge radiolyttere om alt fra kærlighed og utroskab til stofmisbrug og ensomhed. Men nu er det slut.

Tine Bryld har valgt at sige farvel.

- Tiden er inde, og det er med stor vemodighed, men også med stor taknemmelighed, at jeg siger farvel til de mange generationer, der har vist mig tillid, siger socialrådgiver Tine Bryld til DR.

Det sidste Tværs-program vil blive sendt på P1 i morgen aften. Dermed er en æra slut for de mange danskere, der i generationer har siddet klistret til radioen og lyttet til Tine Brylds råd.

Mange af de problemer de unge har ringet ind om, har været de samme gennem alle årene. Men tiden har ændret sig og bestemt ikke til unges fordel, mener Tine Bryld.

- Kravet om perfektionisme og den individuelle fokusering præger dem. Det betyder, at ensomhed er blevet voldsomt forstærket. Ingen tror, at man kan være ensom i et samfund med så mange tilbud, men det er lige præcis det, det handler om: jo flere tilbud, som du har at vælge mellem, jo sværere bliver det at vælge det rigtige. Både i forhold til valg af partner og uddannelse og arbejde, siger hun til DR.

Tine Bryld forlader ikke helt radioen. Resten af året er hun stadig med i debatudgaven af Tværs, som bliver sendt på P3 hver søndag aften.