Timberlake Superbowl-underholder igen - 14 år efter "Nipplegate"

Timberlake bekræftet til pauseunderholdning på Superbowl-finbale - men uretfærdigt overfor Janet Jackson lyder protester.

Justin Timberlake ved en koncert her i weekenden. Næste år er han tilbage ved Superbowl-finalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE CORDEIRO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

14 år efter den nok mest omtalte Superbowl-pause underholdning i eventens historie, er Justin Timberlake tilbage ved finalen i amerikansk football og skal næste år underholde i Superbowl-pausen. Det blev mandag konfirmeret på sangerens egen Twitter-konto.

I 2004 stod Justin Timberlake også på scenen - dengang sammen med Janet Jackson. Midt i nummeret skulle Timberlake så rive noget af Jacksons top af, og pludselig var den kvindelige sangers ene bryst blottet  - midt i live-sendingen af USAs mest sete TV-begivenhed. Større skandale kunne man næsten ikke forestille sig i amerikansk main stream TV-underholdning, og episoden blev senere kendt som »Nipplegate«, mens arrangørerne betegnede det som en »Wardrobe malfunction«.

Efterfølgende blev Janet Jacksons musik blacklisted fra en række radio- og TV-stationer, og selv om hun undskyldte offentligt, hjalp det hende ikke stort. Siden gik det kun nedad for karrieren.

Også Justin Timberlake undskyldte, og han kom anderledes godt over affæren og har siden stået bag en række hits og album som »FutureSex/LoveSounds«, »The 20/20 experience« og sidste års landeplage, »Can't stop the feeling« fra Trolls-filmen.  Han har siden erklæret, at mediestormen efter »Nipplegate« var ganske uretfærdig overfor Janet Jackson.

»Det er en underdrivelse at kalde det uretfærdigt. Ansvaret var vel 50/50, men jeg fik nok kun 10 procent af skylden. Og det tror jeg siger noget om samfundet. Jeg synes, at Amerika er hårdere overfor kvinder og at Amerika er uretfærdig hård overfor etniske folk,« sagde Justin Timberlake nogle år senere i et interview med MTV.

Men næste år er han altså tilbage i det, der ofte kaldes det største udstilingsvindue for musikere i USA. Kunstnere som U2, Prince, Bruce Springsteen og Beyonce er nogle af dem, der tidligere har underholdt i pausen, hvor det i år var Lady Gaga, der sang for.

Men beslutningen om at invitere Timberlake tilbage har igen sat fokus på forskelsbehandling i USA, og der er allerede masser af protester på de sociale medier: