Tidligere Top Gear-vært fløjet på hospitalet efter bilulykke

Richard Hammond (tv.), James May og Jeremy Clarkson. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEFAN HEUNIS

Den tidligere Top Gear-vært Richard Hammond er blevet fløjet på hospitalet efter en bilulykke i de schweiziske alper.

En talsperson fra The Grand Tour oplyser, at Hammond er kommet »alvorligt til skade«, men at han var ved bevidsthed og kunne tale efter ulykken. Han formåede selv at kravle ud af bilen, før den stod i flammer, og han er nu fløjet til hospitalet for at få undersøgt et brud på knæskallen.

Den 47-årige tv-vært deltog i et løb tæt på byen St. Gallen i forbindelse med Amazon-serien "The Grand Tour", som han er vært for sammen med sine to tidligere kollegaer fra det populære bilprogram "Top Gear", James May og Jeremy Clarkson.

Det er uvist, hvad der var årsag til ulykken, hvor kun Hammond var involveret. Ingen andre befandt sig i bilen.

Jeremy Clarkson skriver på Twitter, at det var »den største og mest skræmmende ulykke, jeg nogensinde har set, men utroligt nok, og gud ske tak og lov virker Richard til at være ok«.

Ulykken skete, da Hammonds hvide sportsvogn af mærket Rimac Concept One røg af vejen og siden brød i brand.

Det er langt fra første gang, at Richard Hammond er involveret i en alvorlig ulykke. I 2006 havnede den tv-værten i koma i to uger, efter at han var forulykket i en raketdrevet bil.

Efterfølgende fortalte en ærlig Richard Hammond, hvordan ulykken havde gjort ham deprimeret og resulteret i hukommelsestab på grund af skader på hjernen.