Tidligere superhit var tyvstjålet - stjerner idømt millionbøde

Musikken til »Blurred Lines« er stjået fra Marvin Gaye, så nu skal Pharrell Williams og Robin Thicke til lommerne, har en amerikansk jury bestemt.

Tirsdag afgjorde en jury i Californien nemlig, at ét af 2014s største hits »Blurred Lines« var tyvstjålet fra Marvin Gayes 1977-hit »Got to Give it Up«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHIL McCARTEN

Popsuperstjernerne Pharrell Williams, Robin Thicke og T.I. skal betale det, der svarer til 50 millioner kroner, til soullegenden Marvin Gayes efterladte, skriver BT.

Tirsdag afgjorde en jury i Californien nemlig, at ét af 2013s største hits »Blurred Lines« var tyvstjålet fra Marvin Gayes 1977-hit »Got to Give it Up«.

I retten havde både Robin Thicke og hans medkomponist Pharrell Williams ellers optrådt for juryen for at bevise, at deres sang var et selvstændigt og nyt værk.

Men dén købte de tolv borgere altså ikke. Og de bestemte i stedet, at Thicke, Williams og T.I., der også var med til at skrive »Blurred Lines«, nu skal betale.

Oprindeligt havde Marvin Gayes børn forlangt 25 millioner dollar i erstatning. Men de måtte nøjes med 7,2 millioner dollar.

Ifølge bladet Hollywood Reporter har sangen »Blurred Lines« indtjent 17 millioner dollar, så der er stadig lidt tilbage til Pharrell og kompagni. Sangen og ikke mindst musikvideoen, hvor nøgne modeller danser rundt om tre mandlige sangere, vakte i den grad opsigt verden over, da den blev lanceret i sommeren 2013.

Hør begge numre og bedøm selv