Tidligere balletstjerne har åbnet nyt luksus boutique-hotel i København

Kom med indenfor på det nye Hotel Sanders lige her.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lige bag Det Kongelige Teater ligger Tordenskjoldsgade.

Det er her, personaleindgangen for teatrets balletdansere er, og en dør som Alexander Kølpin utallige gange er gået ind af, dengang han optrådte på Gamle Scene - og peakede i 1993, hvor han vandt titlen som verdens bedste mandlige danser.

Efter pensionen som balletdanser kastede han sig blandt andet over skuespil, instruktørrollen og senest rollen som hotelejer, da han åbnede Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje og Tisvildeleje Strandhotel.

Billedserie: Kom med indenfor på Hotel Sanders lige her

November 2017 kom turen så til København, hvor han åbnede Hotel Sanders - nærmest overfor den indgang, han så mange gange har benyttet.

»At gå ind i Sanders er som at træde ind i et teater. Gæster vil altid være hovedfokus, men scenografien og omhyggeligt indrettede lokaler, vil være de elegante og udsøgte kulisser for deres oplevelse. Passion, generøsitet og professionalisme hos vores medarbejdere vil orkestrere produktionen for at give en uforglemmelig oplevelse for vores gæster,« fortæller Alexander Kølpin.

Her lå før Hotel Opera, som havde 92 værelser, men da Kølpin rykkede ind, gjorde de flere værelser større, således at her nu er 54. Stilen er eksklusiv boutique-hotel, med masser af personlige ejendele, og skal ifølge ejeren mere fungere som et hjem end egentligt hotel.

Man kan vælge fra de helt små Coupe Room - opkaldt efter en togkupe og op til Sanders Apartments, som i stil minder om en stor københavner-lejlighed, hvor ejeren er berejst og har taget de bedste ting med hjem fra udlandet.

»Når man kommer herind, skal det være ligesom at komme hjem til mig«, siger han. Receptionen er da også placeret i det store indbydende lokale, som de kalder The Living Room. Her kan både hotelgæster og københavnere sætte sig ind til en kaffe, møde eller bare lidt afslapning.

Se billederne: Så flot er det nye Hotel Sanders

Sanders Kitchen er også åben for alle, der skulle have lyst til et besøg.

»Vi er ikke en restaurant, men man kan godt få noget at spise,« forklarer Kølpin. Kokkene laver hver dag en håndfuld retter, alt efter hvad der ser godt ud på torvet.

Overalt på Sanders er lyset varmt og dæmpet, og så er her pejs, næsten hvor end man går hen. Også ude i den grønne gårdhave, der fuldkommen kan overdækkes og dermed også bruges i de kolde måneder.

Ligesom pejsen har en fremtrædende rolle på Tata, Sanders cocktailbar. Opkaldt efter det røde fortæppe på Gamle Scene. Herinde styrer Jonas B. Andersen showet - tidligere top 5 i verdens største cocktailkonkurrence World Class, og han har udarbejdet et klassisk cocktailkort, men alligevel givet et lille twist til hver enkelt drink.

Man sidder i dybe, tunge velourstole og føler sig hensat til 1950erne. Man kan også nyde Vinterhaven på 5. sal med frit udsyn til stjerner og Københavns tage. Billigste hotelværelse koster over 3.000 kr.

Billedeserie: Oplev Københavns nye boutique-hotel

Hvad: Hotel Sanders
Hvor: Tordenskjoldsgade 15, København K