Ti store nye film i 2008

Der er rigtig mange gode film på vej i 2008. Se vores liste over højdepunkterne fra Hollywood i det nye år.

Den britiske skuespiller Daniel Craig spiller igen James Bond i 2008. Her er han fotograferet ved premieren på filmen Det Gyldne Kompas i London den 27. november Fold sammen
Læs mere
Foto: Shaun Curry / AFP

Det nye år tegner lovende på filmfronten. En række ambitiøse film lavet af markante instruktører og med talentfulde stjerner i hovedrollerne kan forventes hertil fra Hollywood, selv om de endnu ikke alle har fået præcise danske premieredatoer. Men der er meget at glæde sig til.


Australia

Instruktøren Baz Luhrmann (”Moulin Rouge”) har stjernerne Nicole Kidman og Hugh Jackman i spidsen for en dramatisk historie, der foregår i det nordlige Australiens barske ødemark i tiden omkring Anden Verdenskrigs udbrud.


Burn After Reading

De altid originale brødre Joel og Ethan Coen har i denne beretning om CIA en drømmebesætning med navne som George Clooney, John Malkovich, Brad Pitt, Frances McDormand og Tilda Swinton. Bedre kan det ikke blive.


The Changeling

Veteranen Clint Eastwood instruerer denne kriminalfilm om en kvindes kvaler, da hendes bortførte søn tilsyneladende vender hjem, men er det virkelig ham? Angelina Jolie har hovedrollen og suppleres af blandt andre John Malkovich.


The Dark Knight

Den kraftfulde instruktør Christopher Nolan lavede den vellykkede ”Batman Begins” og følger den op med en ny beretning om den kappeklædte helt spillet af Christian Bale. Skurken er denne gang den groteske Joker spillet af Heath Ledger.


Frost/Nixon

Den alsidige Ron Howard (”A Beautiful Mind”, “Da Vinci Mysteriet”) skildrer her et interview, som eks-præsident Richard Nixon giver TV-manden David Frost efter Watergate-skandalen. Frank Langella og Michael Sheen har hovedrollerne.


"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Minsandten om ikke Steven Spielberg endnu en gang lader Harrison Ford spille den kække arkæologiske eventyrer, der denne gang tackler Den Kolde Krig i 1957 og suppleres af blandt andre Cate Blanchett og det unge talent Shia LaBeouf.


The International

Danske Ulrich Thomsen spiller sammen med Cliwe Owen og Naomi Watts i denne kriminalfilm om internationalt våbensalg instrueret af den virtuose tysker Tom Tykwer (”Lola”, ”Perfume : The Story of a Murderer”). Forventningerne er enorme.


James Bond 22

Foreløbig har den nye 007-film kun en arbejdstitel, men vi ved, at Daniel Craig igen spiller James Bond, og at filmen overraskende instrueres af Marc Forster, kendt for ”Monster’s Ball” og ”Finding Neverland”. Dame Judi Dench er også med igen.


Rambo

Skal man glæde sig til endnu en actionfilm af og med Sylvester Stallone som det uovervindelige muskelbundt John Rambo? Ja måske, for Stallones ”Rocky Balboa” fra 2007 var langt bedre, end nogen på forhånd havde regnet med.


Valkyrie

Et allerede omdiskuteret projekt instrueret af Bryan Singer (”The Usual Suspects”) og med Tom Cruise som tyske von Stauffenberg, der forgæves forsøgte at slå Adolf Hitler ihjel. Britiske Kenneth Branagh har også en vigtig rolle i filmen.