Ti år efter dødsulykke: Ny film om Natasja er på vej

En film om rapperen Natasja liv er nu i støbeskeen - ti år efter hendes tragiske død.

Natasja Saad gjorde sit indtog i musikbranchen allerede som 13-årig. Scanpix/Mogens Flindt/arkiv Fold sammen
Læs mere

Den 24. juni i år markerede tiåret for den danske reggaesangerinde Natasja Saads pludselige farvel til verden, da hun omkom i en tragisk trafikulykke på Jamaica.

Men selv så lang tid efter sin død lever rapperens numre som "Gi' mig Danmark tilbage" stadig i bedste velgående.

Og nu er der planer om, at hendes livshistorie skal danne baggrunden for en ny spillefilm.

Det skriver Soundvenue.

Det er den danske instruktør Peter Anthony, som står bag filmprojektet sammen med produceren Lea Løbger fra Nimbus Film.

Instruktøren har researchet på Natasja Saads liv gennem et par år og er i øjeblikket i dialog med reggae-sangerindens mor, som har rettighederne til datterens musik.

Hvem der får rollen som Natasja Saad i den nye spillefilm ligger endnu ikke fast. Det skyldes, at det ikke er besluttet, hvilken periode af sangerindens liv, filmen skal omhandle.

»Vi ved endnu ikke, om der bliver brug for én eller flere skuespillere. Det kommer lidt an på, om vi skal følge hende helt tilbage fra da hun var 14-15 år eller kun de sidste par år af hende liv,« fortæller producer Lea Løbger til Soundvenue.

Det er ikke første gang, Natasjas liv bliver behandlet på film. I 2008 lavede veninden Karen Mukupa og instruktøren Andreas Johnsen dokumentarfilmen "Natasja".

/ritzau/FOKUS