Thomas Rydahl modtager BogForums debutantpris

Thomas Rydahl vinder BogForums Debutantpris med sin spændingsroman Eremitten.

Forfatter Thomas Rydahl (tv) modtager årets debutantpris for sin spændingsroman Eremitten ved åbningen af Bogmessen i Bella Center fredag d. 7. november 2014. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Rydahl modtager BogForums Debutantpris for sin spændingsroman Eremitten. Det blev afsløret fredag formiddag i forbindelse med den officielle åbning af årets BogForum.

Eremitten handler om en uopklaret sag, hvor en forladt bil på stranden med en død baby på bagsædet får den gamle taxachauffør Erhard til at forlade sin selvvalgte isolation og kaste sig ud i en livsfarlig opklaringsmission.

Anmelderne har skrevet mange pæne ord om Thomas Rydahls roman. I Weekendavisen skrev anmelder Kristian Ditlev Jensen blandt andet:

»Lad dette være sagt straks, at dette på mange måder er en usædvanlig bog. Forfatteren Thomas Rydahl debuterer nemlig med en spansk lerklinke på over 500 sider. Han debuterer med et fejlfrit, formfuldendt værk, der ikke bare er skrevet af en flyvefærdig forfatter, men tilsyneladende en rutineret én af slagsen«.

Thomas Rydahl er uddannet på forfatterskolen 1997-99 og arbejder nu med kommunikation.

I år var i alt 37 værker indstillet til prisen, og det er rekord. Med prisen følger 50.000 kroner.

Siden 1993 er årets bedste skønlitterære debutant blevet kåret på BogForum. Blandt de seneste års modtagere kan nævnes Jonas T. Bengtsson, Henriette E. Møller, Kaspar Colling Nielsen og Yahya Hassan.