»The Square« er udeladt fra at få britisk filmpris

Tirsdag blev de nominerede til den største britiske filmpris, Bafta, offentliggjort.

The Square med danske Claes Bang i hovedrollen er ikke nomineret til den største britiske filmpris, Bafta. Scanpix/Ben Stansall/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filmen »The Square« med danske Claes Bang i hovedrollen er ikke at finde blandt de nominerede til den prestigefyldte britiske filmpris Bafta.

De nominerede til prisen blev offentliggjort tirsdag.

»The Square« var ellers nomineret til den amerikanske filmpris The Golden Globe, som løb af stablen i søndags. Filmen var nomineret i kategorien bedste udenlandske film, men måtte gå tomhændet hjem fra prisoverrækkelsen.

Filmen "The Shape of Water" af Guillermo del Toro løber med det største antal Bafta-nomineringer med 12 af slagsen.

Den er blandt andet nomineret til prisen for bedste film. Del Toro er nomineret til bedste instruktør, og skuespillerinderne Sally Hawkins og Octavia Spencer er nomineret til henholdsvis bedste kvindelige hovedrolle og bedste kvindelige birolle.

De to film »Three Billboards Outside Ebbing, Missouri« og »Darkest Hour« følger efter med ni nomineringer hver. Begge er nomineret til bedste film.

Ingen af de ovennævnte film har endnu haft premiere i danske biografer. Dog får »Three Billboards Outside Ebbing, Missouri« premiere den 11. januar.

/ritzau/