»The National«-guitarist lancerer musikfestival i København

København har været Aaron Dessner andet hjem i ti år. Nu står han bag ny, alternativ festival på Refshaleøen.

Aaron Dessner og resten af The National har et godt forhold til Danmark. Nu lancerer guitaristen en ny festival i København. Scanpix/Kasper Palsnov Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aaron Dessner, der er en af guitaristerne i det amerikanske band The National, har taget initiativ til en ny festival. Den åbner portene næste sommer for mellem 10.000 og 15.000 gæster på Refshaleøen i København.

Det skriver Politiken.

Festivalen får navnet Haven, og at den bliver placeret i København er ikke tilfældigt. Aaron Dessner er nemlig dansk gift.

- København har nu i ti år været mit andet hjem. Mine kone, Stine, er dansk, og vores børn, Ingrid og Robin, har nået en alder, der har fået os til at beslutte os for at have base i Danmark, siger Aaron Dessner til Politiken.

Aaron og hans bror Bryce er begge involveret i små festivaler i USA og har været initiativtagere til mange former for musikalske samarbejder.

Aaron Dessner har blandt andet i samarbejde med Bon Ivers forsanger, Justin Vernon, været med til at starte en nytænkende festival i Vernons hjemby, Eau Claire, i Wisconsin.

Den ånd vil han gerne overføre til dansk jord, og anledningen bød sig, da kokken og iværksætteren Claus Meyer inviterede The National til at spille på Lilleø for 700 mennesker.

Efter mødet med Refshaleøen og Claus Meyer opstod de første spæde ideer til en ny festival.

- For mig handler det om at sætte sig selv i nye situationer, hvor der måske kan opstå noget anderledes musik, hvor man krydser genregrænser, samarbejder og skaber noget nyt på stedet, siger Dessner om tankerne bag festivalen.

The National vil selv være blandt hovednavnene på sommerens Haven-festival. Derudover lover Aaron Dessner, at gæsterne vil få en anderledes oplevelse på Refshaleøen.

- Selvfølgelig kommer der gode navne, men det bliver mere en opdagelsesrejse i ny musik og visuel kunst. Danmark har nogle virkelig gode festivaler, og det er egentlig ikke vores mening, at vi skal ud og konkurrere med dem, siger Aaron Dessner til Politiken.

- Vi kommer med noget andet, som handler om at lade gode venner mødes og så se, hvad der sker.

/ritzau/