The Minds of 99 samlede generationerne på Heartland

Det var en magtdemonstration af en koncert, da Niels Brandt og resten af The Minds of 99 blæste Heartlands største scene bagover med deres hårdtslående postpunk.

Der var store armbevægelser og brede smil fra forsanger Niels Brand fra The Minds of 99, der lukkede Greenfield Stage fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Arensbak

De sidste par år har The Minds of 99 gang på gang slået fast, at de er et af landets bedste livebands med koncerter på både Orange Scene og senest fire udsolgte koncerter på Store Vega mellem jul og nytår. I februar vandt de fortjent en Steppeulv som årets livenavn.

Bandet har som få andre sat ord på millenial-generationens rastløshed og længsel på definerende hits som »Ung Kniv« og »Alle Skuffer Over Tid«. Og live har de en helt særlig forbindelse med publikum, der ved aftenens koncert talte både de unge og ældre med praktiske dynejakker i jordfarver og grå stænk i håret.

De kan som få andre dansksprogede bands skabe den følelse af samhørighed og fællesskab, som gør deres koncerter til en helt særlig oplevelse.

Fællessang og gåsehud

Forsanger Niels Brandt var i verbal topform som showets karismatiske midtpunkt, og under den 75 minutter lange koncert kom vi hele følelsesregistret rundt. Fra euforisk fællessang og dansefest til »Ung Kniv« og »I’m Gonna Die« til gåsehudsfremkaldende momenter under Niels Brands akustiske version af »Hurtige Hænder«. Der blev krammet, hoppet og skrålet med blandt publikum.

»De fængende postpunkede numre blev leveret med hypnotisk energi og guitarist Anders Folke Larsen satte scenen i brand med en eksplosiv guitarsolo på »Barn Af Min Tid«.«


Bandet spillede de fleste numre fra deres seneste fremragende album »Solkongen«, men også ældre numre som »Det er Knud som er død« og »Stjerner på Himlen« blev leveret i stramme, hårdtslående kompositioner, der fik publikum til at gå amok.

Hæsblæsende energi

The Minds of 99, eller Minds, som deres fans kalder dem, spiller med en intensitet og selvsikkerhed, der er imponerende for et band, som kun har eksisteret siden 2012. De fængende postpunkede numre blev leveret med hæsblæsende energi og guitarist Anders Folke Larsen satte scenen i brand med en eksplosiv guitarsolo på »Barn Af Min Tid«.

Alle aldersgrupper var repræsenteret, da The Minds of 99 spillede på Heartland Festival fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Arensbak.

Der var brede smil over det hele, da Niels Brand og resten af bandet forlod scenen til øredøvende klapsalver.

Det er kun to år siden, at The Minds of 99 spillede på Heartland sidst, men de er kun blevet bedre og skarpere på de to år. Og de var dagens absolutte musikalske højdepunkt på fredagens festival.

The Minds of 99
Greenfield Stage, Heartland
Fredag kl. 01