»The Hunger Games« slår biografrekord

Filmen om fremtidens reality-show, hvor deltagerne kæmper på liv og død, slår kasserekord i den første spilleuge.

Superheltinde uden superkræfter. Katniss har kun sin bue og pil og et solidt overlevelsesinstinkt, når hun deltager i 'The Hunger Games' - Dødsspillet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PictureLux

Tidens mest omtalte reality-show, den amerikanske film »The Hunger Games«, tegner til at blive et megahit i biograferne. Filmen har i sin første uge efter premieren indspillet 155 millioner dollar svarende til 813 millioner kroner og sætter dermed rekord for en film, der ikke er en opfølgning i en serie, skriver BBC.

I forhold til »opfølger-film« kommer »Hunger Games« alligevel ind som nummer tre over film, der har slået kasserekord i den første spilleuge.

På førstepladsen ligger stadig del to af den afsluttende film i Harry Potter-serien, »Harry Potter og Dødsregalierne«, og som nummer to på listen Batman-filmen »The Dark Knight«.

»The Hunger Games«, der bygger på en ungdomsromanserie, foregår i en fremtid. hvor 24 udvalgte børn og unge kæmper til døden i et underholdningsshow med figurerne Peeta og Katniss i hovedrollerne.

Læs Berlingskes anmeldelse af filmen her

Filmen bygger på, at den 16-årige Katniss’ lillesøster udvælges som deltager, men at Katniss går ind og overtager hendes plads og blandt andre skal kæmpe til døden mod den mandlige deltager Peeta.

Filmen bygger på Suzanne Collins’ bogserie »The Hunger Games« på dansk »Dødsspillet«.

I kølvandet på succesen beskylder kritikere af »The Hunger Games« nu serien for at ligge for tæt på den japanske serie »Battle Royal«.