The Help

Emma Stone, Octavia Spencer og Viola Davis i The Help. Fold sammen
Læs mere
Foto: DALE ROBINETTE / HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

THE HELP

Hvis der er noget det amerikanske publikum angiveligt aldrig bliver trætte af, så er det at blive mindet om deres racistiske fortid.

The Help udspiller sig i de amerikanske sydstater i begyndelsen af 1960erne. Den hjertegode Eugenia "Skeeter" Phelan (spillet af Emma Stone) vender glad hjem fra universitetet, til barndomshjemmet i Jackson, Mississippi, med en journalistuddannelse og hovedet fuld af forfatterambitioner.Skeeter, der er vokset op mod en fraværende mor og en hjertegod, sort "nanny" kan slet ikke genkende sig selv i sine gamle veninder, hvis liguster-racisme står i skærende kontrast til hendes akademiske erfaringer. De nu foretagsomme husfruer mistænker skiftevis de sorte tjenestepiger (under samlebetegnelsen "The Help") for at stjæle, skiftevis for at bringe bakterier ind i huset, hvorfor de driver lobbyvirksomhed for en lov, der kræver separat lokum for "The Help", placeret i gården naturligvis.

Skeeter øjner sin chance og beslutter sig for at foreslå en drønoriginal vinkel til en amerikanske forlægger: Hvad med at skrive en bog fra tjenestepigens synsvinkel?

Bonusinfo: Bogen bag filmen er blevet kritiseret af historikere for at underspille racekonflikten i 60ernes Mississippi. The Help er nomineret til fire Oscars.