The Descendants

George Clooney i The Descendants. Fold sammen
Læs mere
Foto: FOX SEARCHLIGHT / HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

THE DESCENDANTS

The Descendants har som udgangspunkt to rigtige gode kort: Bag filmen står instruktøren Alexander Payne, der i 2004 vandt en række priser for den både bittersøde og atypiske roadmovie Sideways, en morsom og rørende fortælling om to voksne mænd, der gennemrejser Californiens vindistrikter og går så grueligt meget igennem, for kærligheden og et godt glas vin.

Payne har udemærket sig som en unik skildrer af amerikansk kultur, både med en satire grænsende til det koleriske, og en stor indlevelsesevne. Siden Sideways har Payne været tavs på filmfronten, men i 2011 vendte han tilbage med familiedramaet The Descendants, med George Clooney i hovedrollen. Clooney er filmens andet gode kort: Ifølge Berlingskes anmelder Louise Kidde Sauntved er det Clooneys bedste præstation siden Syriana, der udløste en Oscar for Best Supporting Actor i 2005.

Bonusinfo: Udover at bedrive kærlig samfundskritik, har Alexander Payne også skrevet manuskript til Jurassic Park III. The Descendants er nomineret i fem Oscar-kategorier.