The Cure spiller på Roskilde Festival

Roskilde Festival tilføjer endnu en musikalsk kæmpe til sommerens program.

Robert Smith og hans sorte følge i kraft af hits som ”Close To Me” og ”Friday I’m In Love” en høj stjerne hos det brede publikum. Her ses Robert Smith i Forum i 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har den seneste tid været en del snak om The Cure på Roskilde Festival 2012. En lang række offentliggjorte festivalkoncerter har bakket op om rykket. Og det talte sandt: Roskilde Festival har booket det legendariske band The Cure til sommerens festival, som i forvejen har Bon Iver, Björk og Bruce Springsteen på programmet.

The Cure inkarnerer om nogen den mere sortmalede, britiske rock. Det melankolske band er et af de helt store navne. Cure spillede sidst på Roskilde Festival i 2001, men i 2008 i Forum i København, hvor de gav den maksimalt gas i over tre timer med tre ekstra sæt ekstranumre.

Bandet har udgivet en perlerække af albums, såsom "Pornography" og "Disintegration", som kan siges at have sikret dem en plads i rockens historiebøger.

The Cure har eksisteret i over 30 år, og Robert Smith har rundet de 50 år, men skulle fortsat være i topform med smadret læbestift og make-up og med ligeså stor fascination for nye generationer af melankolske teenagere med hang til sort tøj, fed eyeliner og en solid dosis weltschmerz.

Ud over The Cure kan Roskilde også præsentere to mindre kendte kunstnere. Det drejer sig om Araabmuzik, som er et amerikansk hiphop act, som vælter sig rundt i forskellige elektroniske genrer og beats. Derudover præsenterer Roskilde canadiske Cold Specks, som spiller klassisk bluesrock med en karismatisk sangerinde i centrum.