The Coffee Collective fejrer 10 år med kaffe til en 10er

Fødselsdag betyder billig kaffe og automatisk støtte til projekt i Kenya.

Foto: PR

Engang skulle kaffe bare være sort og stærk, så var alle glade.

Men 15. februar 2008 skete der en omvæltning på den københavnske kaffescene, som rykkede en hel del ved kvalitetsbegrebet.

Kaffekollektivet med tidligere barista-verdensmester Klaus Thomsen, ristemester og verdensmester i kaffesmagning Casper E. Rasmussen samt direktør og kaffeindkøber Peter N. Dupont åbnede under navnet The Coffee Collective nemlig i et kælderlokale på Jægersborggade, og siden har en kop kaffe ikke rigtig været den samme.

Læs også: Verdenskendt dessertkok åbner nyt bageri på Nørrebro

Når man fejrer 10-årsjubilæum, skal det selvfølgelig markeres. Og hos The Coffee Collective har de valgt at sælge kaffe til en flad 10er.

Ydermere støtter man en god sag, for pengene går direkte til et projekt hos en af de kaffeproducenter, som The Coffee Collective har samarbejdet direkte med i 8 år.

Medstifter Klaus Thomsen forklarer: »For os har det altid handlet om at præsentere nogle virkelig velsmagende og interessante kaffer til københavnerne og samtidig sørge for at farmerne, der skaber udgangspunktet for hele oplevelsen, får bedre muligheder for at skabe kvalitet. Vi synes, vores fødselsdag skal markeres på en måde, der kommer både vores gæster og vores kaffebønder til gode«.

Læs også: Ny restaurant serverer alt det bedste fra Cambodja

»Hos Kieni i Kenya har de to øverste punkter på deres ønskeliste været nye tørreborde i metal og et Moisture Meter. Der bliver brugt en masse tid på at vedligeholde de gamle tørreborde i træ, og derfor er metaltørrebordene en stor gevinst. Samtidig vil en fugtmåler gøre arbejdet endnu mere præcist. The Coffee Collective har derfor valgt, at hele omsætningen fra kaffedrikkene 15. februar skal gå til netop disse to ønsker. Håbet er, at der kan blive samlet nok penge ind til, at Kieni kan skifte en masse af deres tørreborde i træ ud«.

Hvad: 10-årsfødselsdag
Hvornår: 15. februar - hele dagen inden for åbningstiderne
Hvor: The Coffee Collective, Jægersborggade 57, 2200 København N, Torvehallerne, Vendersgade 6D, 1363 Copenhagen K, Kristen Bernikows Gade 2, 1105 København K, Godthåbsvej 34 B, 2000 Frederiksberg