Test dig selv: Hvor megen ligegyldig viden om Eurovision Song Contest har du?

20 fuldstændig ligegyldige spørgsmål om Eurovision Song Contest.

Den svenske drengepopgruppe, The Herreys - som blev øgenavngivet »de syngende deodoranter« - vandt Det Internationale Melodi Grand Prix 1984, da de sang sangen med det lidet forståelige navn »Diggi-Loo-Diggi-Ley«. Men hvilken, lidt særlig, religiøs gruppering tilhørte de tre brødre? Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K Rasmussen

Good evening Europe! Så er det i nu, verdens største sangdyst finder sted i Kiev, Ukraine. Hvad der startede som en beskeden transmission i sort-hvid med otte lande på scenen i 1956 har forvandlet sig til et gigantisk, hårdtpumpet musikkonkurrence med hele 42 nationer i hård konkurrence.

Har du fulgt med i timen? Så kan du måske svare på nedenstående spørgsmål. Og glemme dem igen.

Melodi Grand Quiz

Melodi Grand Quiz

There was an error on your page. Please correct any required fields and submit again. Go to the first error
Page One
1. I 1981 vandt en britisk sangkvartet, der bl.a. fik alt og alle til at gispe ved at flå skørterne af de to kvindelige medlemmer midt  under nummeret »Making Your Mind Up«. Gruppen var opkaldt efter en drink. Hvilken?
2. Hvad betyder Pays-Bas på fransk?
3. Hvorfor var Kirsten Siggaard på alles læber, da hun fremførte det danske bidrag »Ka’ du se hva’ jeg sa’« i Dublin i 1988?
4. Selvtilliden var i orden: »Jeg havde den bedste sang, det bedste orkester og var den bedste sangerinde i konkurrencen«. Men hvad hed hun, den første vinder af det internationale melodi grand prix, som fandt sted i Lugano i Schweiz i 1956. Hun var i øvrigt i mange år gift med den danske hotelkonge Oscar Pedersen.
5. Hvilken af følgende verdenstsjerner har ikke deltaget i Eurovisionens sangfinale?
6. Hvad kaldte BBCs kommentator Tery Wogan værterne Natasja Crone og Søren Pilmark under transmissionen af finalen fra København i 2001?
7. Fra hvilken dansk grandprixvinder stammer følgende linjer: »Okay, måske, men ingen er bedre end min, for han er bare helt speciel, hvis jeg må si’e det selv....«
8. Hvorfor eksisterer der ikke en eneste fuldstændig optagelse af sangfinalen fra Tivolis Koncertsal i 1964?
9. Hvem havde designet publicitymaterialet og scenografiens metalskulptur til konkurrencen i Madrid i 1969?
10. Hvordan overraskede sangerinden Sandie Shaw alt og alle med sin fremførelse af vindermelodien »Puppet On A String« i 1967?
11. Eurovision Song Conest er åben for alle medlemslande, herunder en række nordafrikanske. Derfor prøvede Marokko kræfter med konkurrencen i 1980. De fleste bliver dog væk, fordi Israel har været med siden 1973. Hvorfor nåede debutantlandet Libanon at blive smidt ud af konkurrencen i 2005 - selv om landet havde valgt en vinder?
12. Den belgiske vinder Sandra Kim, der sang »Ja’me la vie« til tops i Bergen i 1986, var den yngste deltager i finalen siden 1969. Påstod hendes manager. Hvor gammel var hun i virkeligheden?
13. Hvem designede den israelske, transkønnede vinder Dana Internationals papegøjeinspirerede kjole i 1998?
14. Hvem bakkede danske Birthe Kjær op som korsangere i »Vi maler byen rød« i 1989?
15. Hvor ligger sangefestivalen i San Remo, der har inspireret til Eurovision Song Contest?
16. Hvem skrev teksten til den danske vindersang »For din skyld«, som Birgit Brüel fremførte i 1965, bl.a med linjerne»For din skyld gør din elskede oprør. Jeg er ikke dit bytte, men ligemand - men’ske«. 
17. Den russiske sangerinde Julia Samoilova blev nægtet  indrejse i værtslandet Ukraine i år, fordi hun havde optrådt på den russiske annekterede halvø Krim. Hun sidder forøvrigt også i rullestol. Hvorfor sidder hun i rullestol?
18. Nu vi er ved Rusland: I 2003 endte den hypede russiske pigeduo t.A.T.u. på en tredjeplads med sangen »Ne Ver’, Ne Boysia«. Var de lesbiske, sådan som de tilsyneladende gerne ville have publikum til at tro?
19. De blev kaldt »de syngede deodoranter«. Brødrene Herreys med de gyldne sko vandt for Sverige i 1984 med »Diggi-Loo-Diggi-Ley«. De tilhørte en religiøs gruppering. Hvilken?
20. Mere Rusland. Sidste år var Sergei Lazarev lige ved at vinde, men blev slået af rivalen fra Ukraine. Under konkurrencen dukkede der spændende billeder op af ham i verdenspressen. Hvad lavede han på fotografierne?