Teaterledelse vil ikke forklare kokainsag

Det Kongelige Teater kalder i pressemeddelelse en rapport, de selv har bestilt, for useriøs. Men teateret vil ikke forklare hvorfor.

Det Kongelige Teaters ledelse vil ikke uddybe, hvorfor den fejer historier om kokainmisbrug af bordet i intern rapport. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er hårde smæk til forsker Helle Hedegaard Hein fra CBS, som er kvinden bag en intern fortrolig rapport, som Jyllands-Posten har fået fingrene i. I den kan man læse påstande om omfattende kokainmisbrug og ledelsesproblemer i Den Kongelige Ballet.

Og noget uventet kommer de hårde stød til rapporten fra Det Kongelige Teaters ledelse, der selv bestilt og betalt rapporten med støtte fra Statens Center for Kompetenceudvikling.

- Det er urimeligt, at der på et useriøst grundlag viderebringes udokumenterede rygter om Det Kongelige Teaters medarbejdere. Teatrets ledelse har undersøgt sagen og finder, at påstandene er grundløse, lyder det bl.a. i en pressemeddelelse udsendt af Det Kongelige Teaters chef, Erik Jacobsen.

Undersøgelse blev udvidet

Ifølge Jyllandsposten var der oprindeligt afsat 120 timers konsulentarbejde til den fortrolige rapport, men på grund af de usædvanlige problemer, der dukkede op, brugte konsulenten 380 timer på at kortlægge problemerne i rapporten. Her kan man blandt andet læse:

- Når man henvender sig til ledelsen (ud over balletmesteren), bliver man enten afvist som et brokkehoved, eller også får man at vide, at det sorterer under balletmesteren.

Berlingske har dagen igennem forsøgt at få uddybet ledelsen kritik af rapporten, de selv har bestilt. Men Den Kongelige Ballets kommunikationsansvarlige Camilla Høy-Jensen meddeler over SMS, at teateret ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Vi ville ellers gerne have ledelsen til at uddybe, hvorfor man finder den interne rapports påstande om kokainmisbrug for ”useriøse”. Påstande som bygger på interview med 55 dansere i korpset og eksterne samarbejdspartnere som på eget initiativ har meldt ind med deres bekymringer.

Forsker har været tilknyttet teater i flere år

Ifølge Berlingske oplysninger har Helle Hedegaard Hein, konsulent og ph.d. ved CBS i ledelse, politik og filosofi været tilknyttet Det Kongelige Teater i mere end tre år og har ved flere tidligere lejligheder løst opgaver for teateret.

Men det er helt slut nu. Ifølge pressemeddelelsen er Helle Hedegaard Hein ikke længere tilknyttet teateret.

Flere kulturordførere på tværs af Folketinget kritiserer ledelsens håndtering af sagen. Kritikken går blandet andet på, at ledelsen tilsyneladende fejer konklusioner fra en rapport, man selv har bestilt, af bordet.