Teater for de unge

Nørrebros Teater, der især er kendt for at lave folkeligt teater og musicals for et modent publikum, går i næste sæson efter de unge med musicalen "Fame" og ny dansk dramatik fra skuespillerskolen på Aarhus Teater.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nørrebros Teater, der i den forgangne sæson blandt andet har haft succes med musicalen "Me and My Girl", vil gerne have fat i et lidt yngre publikum, end de granvoksne mennesker, man typisk møder i teatret i Ravnsborggade på Nørrebro. Derfor er to trediedele af teatrets repertoire i næste sæson specielt målrettet det yngre publikum, der tidligere har set blandt andet "Grease" på teatret.

"Vi vil gerne have flere af dem, der kommer på cykel - fra gymnasieelever og opefter," siger Nørrebros Teaters direktør, Leon Feder, der til næste sæson har hentet to forestillinger hjem, han mener vil appellere til et yngre publikum: Musicalen "Fame" om en gruppe unges vej til toppen i showbiz, og stykket "NU!?!", som er blevet til i et samarbejde mellem eleverne på skuespillerskolen på Aarhus Teater og instruktøren Lars Knutzon.

"Her på Nørrebros Teater ville vi aldrig slippe af sted med at lave den samme slags teater, som man gør for eksempel på Betty Nansen Teatret og på Edison," siger Leon Feder og henviser til, at et seks timer langt Norén-skuespil om samfundets skyggesider næppe ville falde i god jord hos Nørrebros Teaters publikum. Men det, at man i næste sæson sætter samtidskomedien "NU!?!" op, er allerede en satsning af de mere alvorlige: "For os er det voveligt at lave noget i København uden nogle kendte navne. Det er en forestilling som er garanteret fri for kendte navne, men det er nyt og frisk og med bid i," siger Leon Feder om "NU!?!", der får premiere 12. januar.

Kendte navne er der til gengæld i efterårets opsætning af "Fame", hvor skuespillerstaben udover en række nye talenter, der blandt andet er hentet i Sverige, består af Susanne Breuning og Kit Eichler.

Og i Nørrebros Teaters sidste opsætning, der spiller fra 2. marts, "Koks i Kulissen", er Michael Frayns lystspil lagt i hænderne på garvede folk som blandt andre Anders Bircow, Kirsten Norholt, Gry Bay, Berrit Kvorning, Peter Steen, Lars Knutzon og Jacob Morild.