Tango-film giver dig lyst til at danse

Dokumentarfilm om Argentinas mest berømte tangopar er en rejse ind i passionen - for dansen og kærligheden.

Foto fra filmen Fold sammen
Læs mere

Argentinsk-tyske German Kral har med »Vores sidste tango« lavet et portræt af tangoens historie og sjæl, fortalt gennem historien om et af tangohistoriens største par, Maria Nieves Riego og Juan Carlos Copes.

De mødtes, da de var bare 14 og 17 år gamle og dansede sammen de næste 50 år. Samtidig gennemlevede de en turbulent kærlighedshistorie, hvor had og kærlighed gik hånd i hånd, men passionen for dansen altid vandt. Nu er de i begyndelsen af firserne og fortæller deres historie til en gruppe unge dansere fra Buenos Aires, der genopfører nogle af parrets største øjeblikke – privat og professionelt – gennem dans.

Det er mildest talt forførende: Som at få et blik direkte ind i tangoens sjæl, fuld af passion og følelser – fra de jublende sarte til de sårede og voldsomme.

Især Maria Nieves Riego er en karakter, det er umuligt at tage øjnene fra. Hendes ansigt er som en forårsdag, hvor skyer og sol veksler på sekunder, mens hun fortæller om den store kærlighed, til manden, der næsten ødelagde hende, og til dansen, der altid har reddet hende. Vær forberedt på at danse ud af biografen!

Hvad: »Vores sidste tango«. Hvem: Instruktør German Kral. Medvirkende: Maria Nieves Riego, Juan Carlos Copes. Hvor: Premiere I udvalgte biographer over hele landet