Talent forpligter – men hvor meget?

Dokumentarfilmen om en af vor tids bedste mandlige balletdansere, Sergei Polunin, er fyldt med kraftfulde og yndefulde balletspring. Og den er ekstremt rørende.

Han er måske sin generations bedste. Balletdanseren Sergei Polunin fra Ukraine. Som dreng skillingede hele familien sammen til hans uddannelse som balletdanser, og i takt med at han kom til tops, var det ironisk nok arbejdsiveren, der fik familien til at falde fra hinanden. Polunin er uddannet i London og slog alle hastighedsrekorder som balletdanser. Han sprang tre år over på balletskolen i London og blev solodanser som kun 19-årig, fordi han alligevel i mindre roller ville stjæle opmærksomheden fra alle andre. Polunin var vor tids Rudolf Nurejev. På én gang eksplosiv og elegant. Hans spring gennem luften lever op til de klassiske krav i balletten, men har alligevel sit helt eget spin. En dag fik han nok og i flere omgange har han stemplet ud fra den klassiske ballet. I dag vil han helst låne sit talent ud til enkeltprojekter med en mere bred appel. Der er ikke meget production value over de gamle optagelser fra hans ungdom, men der er til gengæld fænomenale dansescener og maksimal identifikation i historien om geniet i det gyldne bur. Man siger, at talent forpligter, men hvor meget? Valgene blev i sin tid taget af Polunins forældre, så akkurat som André Agassi med sin tennis, har Polunin et had/kærlighedsforhold til dansen. Dette dilemma illustreres virkelig godt i ”Dancer” via interviews med venner og familie. Selv siger Polunin ikke så meget, Han lader dansen tale og kunne i kraft af sit talent sagtens tillade sig at opføre sig langt mere krukket, end tilfældet er.

Hvad: Dancer. Hvem: Instruktør: Steven Cantor. Medvirkende: Sergei Polunin, David LaChapelle. Hvor: Premiere over hele landet.

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!