Tag på rosé-rundfart i Københavns kanaler

Så skal der cruises i havnen med kold rosé i glasset.

Hey Captain kalder sit koncept for Social Sailing. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kanalrundfart om sommeren er altid en god idé. Kanalrundfart med rosé om sommeren er en endnu bedre idé.

Og det kan du nu komme på i København.

Hey Captain er et helt nyt koncept, der giver dig skræddersyede oplevelser i Københavns kanaler. Her kan du vinke farvel til overfyldte kæmpe-både med masser af turister og de samme historier om byen på repeat.

Læs også: Her er alle vinderne af Byens Bedste 2017

»Vi vil lave en kanalrundfart, der er niveauet over dem, man kender. Det behøver ikke være 100 mennesker, man smider ned i en båd. Det at man er en lille gruppe, det gør, at man kan snakke lidt mere om det, der sker i havnen. Vi tager udgangspunkt i, hvem det er, der skal ned og sejle. Er man kender af København, vil vi måske skrue lidt ned for historierne og lidt op for musikken. For de ved godt, at det er Operaen og Papirøen, man sejler forbi. Har vi amerikanske turister med, så får de den helt store pakke. Vi rammer folk, hvor de kommer fra. Vi laver en specialdesignet kanalrundfart, så man ikke er tvangsindlagt til at se alle Københavns seværdigheder,« lyder det fra Casper Junge, der er en af folkene bag Hey Captain.

Hollandske både og kold rosé

Bådene er hentet i Holland og kan rumme op til 12 personer. Ejerne tog udgangspunkt i christianshavner-jollen og fandt de hollandske både, der lignede bedst. I båden sidder man i bløde hynder og kan slænge sig, mens man sejler temmelig lydløst gennem kanalerne. Bådene er i øvrigt opkaldt efter ejernes mødre.

Men hvordan kommer ideen til en kanalrundfart med rosé, når man ikke arbejder i den maritime verden?

»Ideen kommer fra, at jeg selv har en båd i Christianshavn. Vi har altid sejlet rundt og tænkt, at det kunne være sjovt at starte vores egen virksomhed. Det her er vores selvstændige iværksætterdrøm. Alle dem, vi har haft med ude i vores egen båd, har været glade, når de kom op. Folk bliver glade på vandet, så det ville vi gerne lave en virksomhed ud af,« siger Casper Junge.

Læs også: Mikkeller klar med mexicansk gademads-restaurant

 

Foto: Camilla L. Stahlschmidt.

 

Et af de særlige tiltag, der også gør Hey Captain lidt anderledes, er den lille indbyggede bar, der er i midten af båden. Her står et lille bord med drikkevarer, der er en del af prisen. Her kan man slukke tørsten i kold rosé og hvidvin eller øl og vand, hvis man er til den slags.

Det koster 200 kr. pr. person at komme på kanalrundfart med Hey Captain, der sejler i sommerperioden og indtil september. I tilfælde af mindre heldigt vejr er der varme tæpper ombord. En tur varer ca. en time.

Om vinteren, når det ikke just er rosé-tid, så udvider Hey Captain blot konceptet med gløgg og varm kakao i glassene.

Læs meget mere om Hey Captain lige her, hvor man også booker tid.

Hvad: Kanalrundfart med Hey Captain
Hvor: Københavns havn og kanaler
Hvonår: Fra marts-september

Obs: Opdateret 16. april 2018.