Swayzes sidste dans

Natten til tirsdag slukkedes endnu en stjerne på den amerikanske Hollywoodhimmel. Den 57-årige skuespiller Patrick Swayze sov stille ind med familien ved sin side.

Foto: Reuters

Det tidligere 80’er-ikon fik i 2008 konstateret kræft i bugspytkirtlen. Nu, 20 måneder senere, måtte han opgive kampen mod kræften.

Swayze er blandt andet kendt fra filmene ”Dirty Dancing”, hvor han spillede den selvsikre danseinstruktør Johnny Castle og ”Ghost”, hvor han for alvor slog sit status fast som sexsymbol, da han spillede over for Demi Moore i rollen som Molly Jensens døde kæreste.

Født til at optræde
Den amerikanske stjerne blev født i Houston, Texas, og fik hurtigt smag for at optræde ligesom faderen, der var rodeo-cowboy og hans mor, der ejede et balletstudie.
Swayze snørrede selv balletskoene i en tidlig alder, hvor han optrådte i New York, før han flyttede til Broadway, hvor hans portrættering af Danny Zuko i ”Grease” åbnede døren til det forjættede Hollywood.

Tilbage til Texas
Hans gennembrud kom i starten af 80’erne med indspilningerne til ”The Outsiders” og ”Red Dawn”.

Efter sin succes med ”Dirty Dancing” og ”Ghost” kæmpede han både med sin karriere og et alkoholproblem og valgte i starten af årtusindet at flytte tilbage til Texas med sin kone Lisa Niemi.

Swayzes sidste indspilninger foregik som hovedrolleindehaver i detektivserien ”The Beast”, som blev sendt i amerikansk tv tidligere på året.