Sveriges krimiadel scorer kassen

Ifølge den svenske avis Expressen tjener den svenske krimiadel særdeles godt. På billedet ses Jan Guilloi, Camilla Lackberg og Leif GW Persson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forleden kunne den svenske avis Expressen offentliggøre de kendtes lønninger, herunder svenske forfatteres indtægter. Tabellen viser, at særligt den svenske krimiadel tjener særdeles godt. Forfattere som Ahndoril-parret, Mari Jungstedt, Jan Guillou, Leif GW Persson, Jens Lapidus, Camilla Läckberg og Viveca Sten havde alle sidste år en skattepligt indkomst på over to millioner kroner, hvortil kom deres kapitalindkomster.

Mest tjente Jan Guillou med 5,8 mio. svenske kroner plus 5,2 mio. i kapitalindkomst. Næstmest målt på skattepligtig indkomst tjente Camilla Läckberg (foto) med 5,5 mio., men til gengæld havde hun en kapitalindkomst på ikke mindre end 10,5 mio.

Men det er ikke kun krimiforfatterne, der tjener godt. Børnebogsforfatteren Sven Nordqvist, der er ophavsmand til de geniale bøger om den sære Peddersen og den talende kat Findus, tjente 1,5 millioner kroner og havde en kapitalindkomst på 642.078 kroner. I Sverige og Norge er indkomstforhold offentligt tilgængelige, og norske og svenske aviser offentliggør hvert år de kendtes lønninger.