Svensk guldpalmevinder laver film om modeverdenen

Efter succesen med "The Square" vil svenske Ruben Östlund kaste sig over modeverdenen i sin kommende film - satire med varme, erklærer han.

Foto: SEBASTIEN NOGIER. Ruben Östlund jublede igennem, da han fik guldpalmen i Cannes. 
Læs mere
Fold sammen

Den svenske filminstruktør Ruben Östlund, der for få uger siden vandt guldpalmen ved Cannes Filmfestivalen for filmen »The Square«, der satiriserer over kunstverdenen, flytter fokus til modeverdenen i sin næste film, fortæller han det amerikanske filmblad, »Variety«.

Guldpalmevinderen »The Square«, der har danske Claes Bang i hovedrollen, kan opleves i danske biografer til november. Titlen refererer til et kunstværk i filmen og Ruben Östlund fastholder de geometriske referencer, da hans næste værk har fået titlen, »The Triangle of Sadness« - der refererer til et udtryk blandt plastik-kirurger om et botox-indgreb mod en rynke ved øjnene.

Filmen handler om en mandlig og kvindelig model, der begge leder efter en udvej væk fra branchen. Manden er på vej mod at blive skaldet, og kvinden er lesbisk og godt træt af mandlige tilnærmelser.

»I modeindustrien begynder folk i en ung alder at kigge efter en vej ud, men det er sværere for mænd at bruge deres udseende til at skikre en stabil fremtid. Kvinder har ofte muligheden for at gifte sig med en meget rig fyr - med mindre de ikke er til mænd som vores kvindelige hovedperson,« fortæller Östlund til Variety om baggrunden for filmen, som han fik ideen til fra sin kæreste, der er modefotograf.

Han vil »bruge satire til at skabe et varmt portræt af folk, der prøver at klare sig i en kynisk industri og samtidig vise, hvor meget økonomi er forbundet med udseende i vores samfund,« lyder det.

Også danske Nicolas Winding Refn brugte modeverdenens kynisme i sin seneste film »The Neon Demon« - men med en noget anden filmstil end Östlund og en film, ingen nok vil kalde varm.

»Triangle of Sadness« skal optages på internationale locatiobns og Ruben Östlund regner med at filmen bliver delvis på  engelsk. Sproget mikses også  i »The »Square«, hvor Claes Bang og Christoffer Læssø taler dansk, Elizabeth Moss og Dominic West  engelsk og resten taler svensk. På den måde kan Östlund caste favorit-skuespillere uanset nationalitet. »Og uanset hvor kendte skuespillerne er, kommer de ikke uden om en prøvefilming,« lover instruktøren, der gav den fuld skrue med jubelscenerne, da han for to uger siden vandt den gyldne palme: