Sværtegade

Det var en uge, hvor følelserne kom i kog og sindene blev bragt i bevægelse. Og her tænker vi ikke udelukkende på det ulykkelige forhold, at Joachim Boldsen er ude af »Vild med dans« efter han har pådraget sig »en forstrækning i maven«.

En lidelse som de fleste danske mænd kun kender fra frokostborde i forbindelse med de kirkelige højtider. Nu har denne håndboldspillets David Owe med ét slag også bragt lidelsen med ind i sportsverdenen og tv-underholdningen.

Værst var det, at det kongelige post- og telegrafvæsen meddelte, at den almindelige brevporto fra nytår ville stige forholdsvis lige så meget som huspriserne de seneste år. Det vil sige 75 øre. Fra 4,75 til 5,50 kr. - men kun for almindelige mennesker, der ikke har andre muligheder, når de vil poste et brev - og for pengene får de garanti for, at de ikke kan være sikre på, hvornår/om brevet når frem.

Knap 50.000 demonstranter - heraf en del til lejligheden beskænkede og til demonstrationen transporterede gymnasieelever - protesterede ikke mod portoforhøjelsen, men mod skattelettelser. Skattelettelser er en hån mod de fattige, der ikke har så meget at betale skat af.

Herefter afblæste erhvervslivet forbrugsfesten - lige så ubønhørligt som når forældrene pludselig kommer hjem og tænder lyset og spørger, hvad der foregår. Efter tre år med nye biler, luksusrejser, lækre møbler og nyt køkken er det slut.

Og Copenhagen International Filmfestival sluttede i et mørke, der nøje svarede til det, man for et begrænset publikum havde forevist festivalens film i.

Lys i mørket var der også.

Bill Clinton kom til København og lagde handling bag ordene i titlen på sin ny bog, »At give«, ved at give et håndtryk formedelst 299 kroner. Samtidig demonstrede han sit lille trick med at give hånd med den højre og samtidig skrive autografer med den venstre.

Det kostede kr. 2.500 at komme ind og overvære eks-præsidentens faste foreningsoptræden og høre et foredrag om afskaffelse af verdens fattigdom. Således har Mr. Clinton også lagt handling bag emnet i sit foredrag og til en begyndelse afskaffet ethvert tilløb til fattigdom for sig selv.

I Brøndby lader man nu en healer udføre trommedans før hjemmeholdets kampe. Indtil videre kan holdet kun være sikre på, at det regner under alle deres kampe.

Sådan er der så meget. Hoffet for eksempel satsede på en et nyt fast forhold for prins Joachim og annoncerede prinsens forlovelse med Marie Cavallier og en formæling ved de første tegn på forår. Det varmer at tænke på i en tid, hvor flere og flere enlige satser på kunstig befrugtning.

Samtidig satser Hoffet på at få det ridderkors tilbage, som er sat til salg på nettet og som angiveligt skulle have tilhørt Saddam Hussein. Dels mener Hoffet ikke, at man på noget tidspunkt har skænket Iraks eks-diktator korset - »Ordner hænger man jo ikke på idioter!« - dels mener man, at det er med til at give internethandelen et dårligt ry.