Suspekt og Natasja i nominerings-regn

Nomineringerne til årets Steppeulv, der er de danske musikkritikeres pris, er netop blevet offentliggjort. Rapgruppen Suspekt fører feltet med syv nomineringer, mens afdøde Natasja scorer fem.

Suspekt fra Albertslund - nomineret til syv kritikerpriser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Erik Refner

Rapgruppen Suspekt, der for nylig udgav albummet Prima Nocte, kan med hele syv nomineringer bliver årets helt store vinder, når musikprisen Steppeulven uddeles 1. februar næste år.

Men også afdøde Natasja har gode chancer, da hendes album ”I Danmark er jeg født” ikke overraskende har indbragt fem nomineringer. Derefter følger Efterklang med fire nomineringer og Skive-bandet Dúné og hip hop-musikeren Peder med hver tre nomineringer.

Efterklang, Natasja, Peder og Suspekt er blandt topscorerne også nomineret i den prestigefyldte pris Årets Album, hvor den sidste nominering går til Outlandishs forsanger Isam Bachiri for hans soloalbum ”Institution.”

I kampen om Årets Sang, er Suspekt, Natasja og Dúné igen på banen, men det er Private og Michael Falch, der løber med de sidste to pladser for sangene ”My Secret Lover” og ”Ild.”

Det er Foreningen af Danske Musikkritikere, der nominerer kunstnerne, og det har de gjort siden 2003, hvor Steppeulven blev uddelt for første gang.

I år kæmpes der om i alt 11 Steppeulve, og spændingen bliver udløst 1. februar kl. 20.00 i Store Vega.

Sidste år løb Mew med Årets Album for ”Mew and the Glass Handed Kites”, men Bikstok Røgsystem feat. Erik Clausen hjemtog trofæet for Årets Sang for ”Fabrik”

Foreningen af Danske Musikkritikere består af musikanmeldere fra Berlingske Tidende, BT, Dagbladet Information, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten, Fyns Stiftstidende, Politiken, Urban, Weekendavisen, Nyhedsavisen, Børsen og Århus Stiftstidende.